Skarsgård våldtar Nicole Kidman

Stellan: Hon är starkare än man tror

FILM

Det var en Stellan Skarsgård täckt med blåmärken och rivsår som visade upp sig på filmfestivalen i Berlin. Spår som han fått efter en våldtäktsscen med Nicole Kidman.

- Hon är starkare än man skulle kunna tro, säger han till danska BT.

Foto: Anders Deros
Stellan Skarsgård spelar mot Nicole Kidman i Lars von Triers nya film "Dogville".

Skarsgård har bara gjort sitt jobb. I Lars von Triers nya film "Dogville", som filmas i Trollhättan, spelar han våldtäktsman.

- Jag spelar en av invånarna i Dogville. En man med sju barn som försöker försörja sig som äppelplockare. Det är nog den smutsigaste roll jag någonsin har spelat. Jag är konstant täckt av lera, berättar han för BT.

- Nicole kommer som främling till byn, och han våldtar henne.

Rödögd

BT, som träffade Skarsgård i Berlin, rapporterar att han såg trött ut. Röda ögon och svullnade klösmärken på ena underarmen. Flera blåmärken på den andra. Han kommer direkt från inspelningarna av Dogville i Trollhättan, en film där förutom Skarsgård och Kidman flera stora internationella namn medverkar. Till skillnad från inspelningen av von Triers "Dancer in the Dark" verkar allt gå enligt planerna.

- Det är verkligt god stämning på inspelningen, och det är helt otroligt att von Trier har kunnat få de här stjärnorna att resa så långt för något så lite, för mångas vidkommande. Lauren Bacall tror jag till exempel bara har två repliker i hela filmen!

Dogville har premiär nästa år.

Lotta Holmström