Fares sköna succékväll

"Jalla! Jalla!" var bäst 2001 - enligt Aftonbladets läsare

Foto: JOHANNA PETTERSSON
Succéteamet bakom "Jalla! Jalla!" firade sina tre priser på Nalen i natt. Förutom regissören Josef Fares och hans bror och tillika huvudrollsinnehavare Fares Fares fanns även artisten Daniel Lemma (som sjunger ledmotivet "If I used to love you" på galan) och producenten Anna Anthony på plats. "Det känns som man blivit lite poppis nu. Man gör film för folket, även om vissa förnekar det, så att få deras bekräftelse på det här sättet känns helt fantastiskt", säger Josef Fares om sitt pris-hattrick.
FILM

Jalla! Jalla! - vilken segerfest.

Förutom den ärofulla utmärkelsen till årets bästa film 2001 fick Josef Fares också ta emot priset för bästa manus och bästa regi.

- Det känns som man blivit lite poppis nu, säger han.

Foto: JOHANNA PETTERSSON
REGINA: TIO ! Att döma av jublet på Nalen när "Jalla! Jalla!" belönades har Aftonbladets läsare gjort rätt val. En av dem som hyllade filmen var Regina Lund. "Skådespelarna får tio plus av mig", jublade hon.

Premiären av det nya priset Filmstjärnan blev en glad historia.

Inte minst för Josef Fares som i går belönades med hela tre utmärkelser för sin succéfilm "Jalla! Jalla!"

För första gången någonsin satt hela det svenska folket i juryn och bestämde vem eller vilka av landets filmer och skådespelare som varit bäst under 2001.

För Josef Fares innebar det storslam.

"Det känns helt fantastiskt"

När galan var över stod en lycklig regissör och manusförfattare med tre tunga bronsplaketter i sin hand.

- Det känns som man blivit lite poppis nu. Man gör film för folket, även om vissa förnekar det, så att få deras bekräftelse på det här sättet känns helt fantastiskt, säger han.

Även om han har sin egen, högst personliga förklaring till alla röster.

- Jag ringde min syster och sa att jag var nominerad. Som ringde ytterligare en syster, som ringde vår kusin, som ringde farmor... jag tror att alla de 99 000 som röstade är mina släktingar.

"Det är en ärlig film"

Även brodern Fares Fares njöt av glansen av alla Filmstjärnor.

- Det här är ju min allra första film och det är såklart väldigt speciellt. Det är som med den första kyssen, säger han och utlovar många fler kyssar i framtiden.

I vimlet hyllades filmen av många kolleger - inte minst en entusiastisk Regina Lund.

- Det är en ärlig film som kommer från hjärtat. Det är en fantastisk känsla och äkthet i den och skådespelarna är kanon. De får ungefär tio plus av mig, säger hon.

För bröderna Fares väntar snart ännu ett filmprojekt. Till sommaren påbörjar de inspelningarna av sin andra gemensamma film.

- Det är en actionkomedi som blir mer och mer komedi. Men det är svårt att säga något om den eftersom jag skriver och ändrar i manuset för fullt just nu. Men den kommer nog att bli ganska lik "Jalla! Jalla!" säger Josef Faras.

Men som om det inte vore nog arbetar han dessutom på en tredje film.

Tredje filmen mer allvarlig

- Ja, men den kommer att bli mer allvarlig. Jag har handlingen klar och det blir absolut inte någon komedi, säger han.

Han värdesätter Filmstjärnan för årets bästa film högst. Och vad gäller bästa regi ger han sig själv en syrlig känga:

- Jag gick omkring och fattade inte vad jag gjorde. Vet inte om jag är värd den, men jag är jävligt glad att jag fått den.

Björn Solfors