”Spindelmannen” – största superhjälten

Filmen slår alla rekord

FILM

Hollywood verkar ha fått dille på att filmatisera gamla serietidningar. De flesta har blivit succéer, men den största av alla verkar bli ”Spindelmannen”, som på fem dagar spelat in över en miljard kronor i USA.

Foto: columbia
”Spindelmannen” klättrar bra - både på topplistor och på väggar.

”Spindelmannen” kan komma att bli den största succén av alla filmatiseringar av serietidningar. Den slår rekord efter rekord och nästa mål är att snabbast spela in två miljarder kronor. Något som för den här filmen spås hända på tio dagar. Den filmatisering som för närvarande har rekordet är ”Star Wars I - det mörka hotet”, som spelade in 2 miljarder på 13 dagar.

Uppföljare år 2004

Filmen om figuren, som klättrar i stället för går, är så framgångsrik att man redan bestämt sig för att göra en uppföljare, återigen med Sam Raimi som regissör och Tobey Maguire och Kirsten Dunst i huvudrollerna. Den har premiär på amerikanska biografer den 7 maj 2004.

”Batman” kan puttas ner från tronen

På den amerikanska topplistan över de mest framgångsrika filmatiseringarna av serietidningar leder ”Batman”-filmerna, ”Men in black” och ”X-Men” över Spindelmannen, som ligger sexa, men fortsätter succén för mannen i den rödblå dräkten kommer ”Spindelmannen” snart att ligga i topp.

De tio mest framgångsrika filmatiseringarna av serietidningar:

Karin Schmidt