Lisa Nilsson gör filmdebut

Har en roll i Colin Nutleys "Paradiset"

FILM

Lisa Nilsson blir filmstjärna.

Sångerskan gör debut i Colin Nutleys "Paradiset".

Inspelningen pågår för fullt i Stockholm.

Foto: roger schederin
Lisa Nilsson spelar med i Paradiset

Redan för två år sedan berättade Lisa Nilsson om sina skådespelardrömmar i Aftonbladet.

- Jag har blivit så pass mogen att jag förstår att det inte längre handlar om att gå omkring och vara ödmjuk och tacka nej till allt. Jag vet vad jag kan, sa hon då.

Nu får hon chansen att visa vad hon går för. I en riktig svensk storfilm dessutom.

Hon spelar mot skådiseliten

I "Paradiset" spelar hon mot den svenska skådespelareliten med namn som Helena Bergström, Örjan Ramberg, Ewa Fröling, Reine Brynolfsson och Maria Lundqvist.

- Ja, Lisa Nilsson har en roll i filmen, säger Maritha NorstedtColin Nutleys filmbolag Sweetwater.

"Paradiset" är uppföljaren till Colin Nutleys biosuccé "Sprängaren" och bygger på Liza Marklunds roman om kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon.

I "Paradiset" undersöker Annika Bengtzon (Helena Bergström) ett mord där den jugoslaviska maffian är inblandad. Kopplingar finns också till Paradiset, en stiftelse som säger sig värna om misshandlade kvinnor.

Filminspelningen tar för närvarande all Lisa Nilssons tid. Det var knappt hon hann avbryta filmjobbet för att ta emot Skap-stipendiet på Grand Hotel i måndags.

Viss skådespelarvana har hon dock. Lisa Nilsson dök upp i ett gästspel i "REA" tillsammans med Anders Lundin och Babben Larsson. Och nyligen kunde vi se henne sjunga i duschen i komediserien "Cleo" i SVT.

Sjunger på Skansen

På Lisa Nilssons skivbolag Sony är man dock förtegen om sångerskans filmprojekt.

- Det där får du fråga filmbolaget om. Det är inte officiellt än, säger Sofia Stenlund på Sony.

Premiären för "Paradiset" är planerad till början av nästa år. Om filmandet ger mersmak återstår att se. Men Lisa Nilsson lär knappast lägga musiken på hyllan. Senaste plattan "Små rum" har sålt guld. Och i sommar dyker hon upp som en av gästerna i "Allsång på Skansen".

Karin Lindstedt