Eva Röse i ny norsk långfilm

FILM

Eva Röse ska skrämmas på norska.

I höst drar hon till skogarna utanför Bergen för att spela in skräckfilmen "Vildmark".

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Spelar in skräckfilm.

– Manuset är jävligt läskigt. Det var verkligen obehaglig läsning, säger Eva Röse som nu för första gången spelar huvudrollen i en utländsk produktion.

”Vildmark” handlar om en tv-producent som tar med sig fyra medarbetare ut i skogen för att ha ”teambuilding”. Men ingenting går som planerat, tvärtom väntar skrämmande upplevelser för tv-gänget.

”En gåtfull kvinna”

Eva Röse spelar tv-producentens närmaste kollega Elin.

– Hon är hans högra hand, en driven, smart och gåtfull kvinna.

I helgen träffade Eva Röse den norska regissören Pål Öie och resten av skådespelarna för första gången. Snart ska de tillbringa flera tuffa månader i vildmarken tillsammans. Närmare bestämt i Kaupangerskogen utanför Bergen.

– Det ska bli väldigt kul att flytta upp dit. Min pappa är norrman och jag har tillbringat många somrar alldeles i närheten, så det kanske blir kaffekalas med släkten, säger Eva Röse som har en farbror och flera kusiner i Norge.

Och kanske får hon nytta av sina norskakunskaper i filmen.

– Jag har inte bestämt mig om jag ska spela på norska eller svenska ännu. Vi får se vad det blir.

Premiär nästa år

Hur som helst blir filmen en stor utmaning för Eva Röse.

– Det ska bli otroligt spännande att bo ute i vildmarken. Och så är det ju första gången jag gör en stor roll utomlands, säger hon.

”Vildmark” har premiär i Norge nästa år och kommer troligtvis att gå upp även på svenska biografer, enligt regissören Pål Öie.

Anna Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM