Halle gör som i Bondklassikern

Bara i Aftonbladet: Här är bilderna ur "Die another day"

1 av 3 | Foto: TWENTIETH CENTURY FOX och UNITED ARTISTS
KOPIAN och originalet Halle Berry som Jinx kommer upp ur havet i nya James Bond-filmen "Die another day" - precis som Ursula And-ress gjorde i den första rullen "Agent 007 med rätt att döda". Det enda som skiljer är färgen på baddräkten.
FILM

Halle Berry kommer upp ur vattnet i nya James Bond-filmen "Die another day".

En kopia av Ursula Andress i "Agent 007 med rätt att döda" från 1962.

Aftonbladet kan som första svenska tidning visa bilderna.

I den allra första Bond-filmen fick Ursula Andress ett genombrott som Honey Ryder. Hon och Sean Connerys 007 möts på stranden i Västindien.

Som en hälsning till den scenen kommer nya Bond-bruden Jinx ( Halle Berry) upp ur havet klädd i en i det närmaste identisk bikini, med samma sorts kniv fäst i ett bälte.

"En cool saga"

På fredag är det svensk premiär för "Monster"s ball". Rollen där gav Halle Berry en Oscar. När jag intervjuade henne om det tunga dramat var hon lycklig över att få göra äventyr och action som nästa film.

- Det är skönt att byta av allvaret med en cool saga som James Bond, sa Halle Berry.

"Die another day" har svensk premiär 28 november. Det är Pierce Brosnans fjärde film som världens mest berömda hemliga agent.

Inspelningen avslutades i juli, och filmen har spelats in i England, på Island och Hawaii samt i Spanien.

Filmen inleds med en intensiv jakt på svävare över den nordkoreanska gränsen. Bond jagas av Zao ( Rick Yune) och hans militärer.

Varför i svävare? För att undvika landminor.

Madonna är med

Madonna sjunger filmens ledmotiv och är med i en kort stund som fäktningsinstruktör mot Rosamund Pike.

John Cleese återkommer som tekniske experten och Judi Dench är Bonds chef M. Will Yun Lee är överste Moon och Michael Madsen spelar Damian Falco, vilket låter som ett riktigt Bondskurk-namn.

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM