Första bilderna från Bergmans tv-film

Inspelningen av "Saraband" är i full gång

1 av 4 | Foto: BENGT WANSELIUS/SVT
sista regijobbet Liv Ullmann spelar Marianne, en kvinna som återvänder till sin före detta make Johan efter 30 år och upptäcker att allt inte står rätt till. Här instrueras hon och Julia Dufvenius av Ingmar Bergman. Med på bilden är även maskören Cecilia Drott-Norlén.
FILM

Ingmar Bergman har kallat sin nya tv-film "Saraband" för ett kamikaze-projekt.

Men än så länge finns inga skador rapporterade.

Inspelningarna av Bergmans sista regijobb någonsin är i full gång.

Med filmen "Saraband" skriver mästerregissören Ingmar Bergman just nu filmhistoria.

Måndag till fredag arbetar Bergman, 84, med inspelningen av det han säger är hans sista regijobb någonsin. Inspelningarna har pågått i en dryg månad och här intill är de första bilderna från inspelningsplatsen.

Fattigt äktenskap

"Saraband" är en fristående uppföljare till världssuccén "Scener ur ett äktenskap" från 1973. Den serien visade på ett naket sätt det kärleksfattiga och rutinstyrda äktenskapet mellan juristen Marianne ( Liv Ullmann) och docenten Johan ( Erland Josephson).

"Scener ur ett äktenskap" fick många krisande svenska par att söka hjälp hos familjerådgivare. Den belönades med det amerikanska filmpriset Golden Globe.

Ullmann är tillbaka

I "Saraband" är skådespelerskan och regissören Liv Ullmann, 63, tillbaka i rollen som Marianne och Johan gestaltas även denna gång av Erland Josephson, 79.

Börje Ahlstedt, 63, spelar Johans son Henrik från ett tidigare äktenskap. Han bor på sin pappas gård med dottern Karin, som spelas av Julia Dufvenius, 26. Henriks fru Anna är död och hela familjen sörjer henne.

När Marianne kommer tillbaka till Johan, efter att de i över 30 år levt skilda, finner hon sig snart mitt i något hon inte kan styra.

- "Saraband" kan ses som en concerto grosso, en konsert för en hel orkester men med fyra solister, säger Ingmar Bergman.

"Saraband" går att se på SVT hösten 2003.

Linda Hjertén