Elisabet Carlsson: Jag gick i kloster

Nu är hon bioaktuell i succén "Grabben i graven bredvid"

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
ångrar inte sitt val Det var en vistelse på ett engelskt kloster som fick Elisabet Carlsson att bestämma sig för skådespelarbanan. "Efter sex månader på klostret förstod jag att det inte skulle bli någon nunna av mig", säger hon.
FILM

Det har inte alltid varit självklart för Elisabet Carlsson att bli skådespelerska.

Men ett halvår i kloster fick henne på andra tankar.

Nu kan du se henne i biosuccén "Grabben i graven bredvid".

I "Grabben i graven bredvid" möter den ganska foträta och osensuella bibliotekarien Desirée ( Elisabet Carlsson) den stora kärleken i mjölkbonden Benny ( Michael Nyqvist).

Den romantiska kärlekskomedin, regisserad av Kjell Sundvall, har setts av nästan 600 000 svenskar, och Elisabet Carlsson har plötsligt blivit ett känt ansikte.

Men det fanns en tid då det var nära att Elisabet inte blev skådespelerska. Efter gymnasiet var hon inte längre så säker på att det var det yrket hon ville ha.

Stekte lever

- Jag var ung och ville göra något betydelsefullt, säger Elisabet Carlsson.

Hon åkte som volontär till ett kloster i Liverpool för att, tja, finna meningen med livet.

- Jag stekte lever till soppköket och tvättade lakan. Hjälpte kvinnor att tvätta sig och slevade upp mat. Efter sex månader på klostret förstod jag att det inte skulle bli någon nunna av mig så jag återvände hem, sökte till teaterhögskolan och på den vägen är det, säger Elisabet Carlsson.

Innan hon dök upp i biosuccén "Grabben i graven bredvid" har Elisabet stått på teaterscenen i många år.

I julkalendern

- Jag har fått mersmak av film, men jag har inte någon ny på gång. Jag har inte direkt blivit nedringd med erbjudanden, säger hon med ett skratt.

Men till jul går hon att se i årets julkalender i tv och till dess står hon på teaterscenen.

- Jag ångrar inte mitt yrkesval i dag. Jag har varit enormt privilegierad och fått prova på det mesta inom yrket, säger Elisabet Carlsson.

Linda Hjertén