– Killar är visst romantiska

Alexander Skarsgård och Linus Wahlgren snackar kärlek

1 av 2 | Foto: Lina Olsson
Skarsgård och Wahlgren
FILM

Törstig på kärlek? Testa hundtricket! Nu kommer filmen om världens bästa raggknep. Puls snackar tjejer och flörtteknik med filmens sockerbitar Alexander Skarsgård och Linus Wahlgren.

Singelpanik, ja. Alla har väl någon gång känt den där värkande längtan efter den stora kärleken.

Men nu finns medicin för sargade själar. I kväll går filmen ”Hundtricket” upp på biograferna. En romantisk komedi om jakten på kärlek, världens fiffigaste raggknep och vänskap som sätts på prov.

För regin står långfilmsdebuterande Christian Eklöw och Christopher Panov och som den kärlekstörstande Simon syns Linus Wahlgren. Hans polare Robinson-Micke spelas av Alexander Skarsgård.

Simon älskar romantiska filmer och drömmer om att hitta den stora kärleken.

– Den där kärlekslängtan kan jag absolut känna igen mig i. Innan jag träffade min flickvän hade jag inte haft något riktigt seriöst förhållande och då längtade jag efter det, säger Linus Wahlgren.

Puls träffar dem en gråkall oktoberlunch för att pumpa dem på hur drömtjejen ska vara och om hundtricket verkligen fungerar.

Snopet! Ingen av dem har testat.

– Nej, jag har ingen erfarenhet av det. Jag tror mer på ödet, säger Alexander bestämt.

Jaha, så att låna en hund, dra ut i en park och få tjejerna att flockas kring en funkar alltså inte. Hur gör man då?

– Jag tror inte på att ta till knep. De tjejer som har något innanför pannbenet ser nog igenom det där ganska snabbt, säger Alexander.

Linus nickar.

– Jo, det händer när det händer. Jag träffade min tjej för att jag råkade ringa fel. Jag kände henne lite grann, skulle ringa en kompis men hamnade hos henne i stället.

– Det är vad han säger till flickvännen i alla fall, blinkar Alexander menande.

Raggknep eller inte. Felringningen blev en fika och nu har de varit ihop i ett och ett halvt år.

Alexander däremot är singel.

Längtar du efter att träffa någon?

– Det går i perioder. Ibland kan man känna sig som Simon, världens ensammaste, och att man aldrig kommer att träffa den rätte. Men jag är lycklig som jag har det nu med jobb och resande.

När Simon i ”Hundtricket” stöter ihop med drömtjejen (Josephine Bornebusch) står det som en gyllene gloria kring hennes blonda hår.

Hur ser er drömtjej ut?

– Jag har aldrig haft en drömtjej, säger Linus.

– Inte jag heller. Alla har sett olika ut. Det är ju personlighet, charm och humor man faller för, säger Alexander.

”Hundtricket” är kortfilmen som blev långfilm. Regissörerna hade massor mer att berätta och alla skådespelare nappade på att vara med i en lång version.

– Vi hade jäkligt kul under inspelningen av kortfilmen och nu fick vi chans att vara med och påverka karaktärerna, säger Alexander.

Framför allt fastnade han för att filmen visar känsliga sidor hos killar och saknar all form av grabbighet.

– I verkligheten är ju killar lika romantiska som tjejer kan vara, men det är ovanligt att visa den sidan hos killar på film.

Alexanders egen karaktär Robinson-Micke är en parodi på ett nytt fenomen: dokusåpakändisarna. Micke raggar brudar och försöker gå före i krogkön med hjälp av sitt kändisskap.

– Fast allt det där bottnar ju i att han inte mår bra. Även om han är en flippad karaktär har han djup och att visa det var den största utmaningen med rollen.

Om Alexanders rollkaraktär finns i dokusåpavärlden kan man hitta Linus tafatte kärlekssökare i ”Notting Hill” Hollywoods svar på Linus Wahlgren är nämligen Hugh Grant.

– Ja, regissörerna tycker det, säger Linus och skrattar. Det är väl en typisk Hugh Grant-roll jag gör.

Både Alexander och Linus är födda in i skådespelarfamiljer och halkade redan som barn in i branschen.

Men efter några år fick de nog. Båda hoppade av och bestämde sig för att aldrig satsa på skådespeleriet mer.

– Jag slutade helt när jag var 13 och tackade nej till allt i sju år. Jag fick dåligt självförtroende av uppmärksamheten, säger Alexander Skarsgård.

Svårt att förstå för en utomstående kanske. Uppmärksamhet brukar vara en väg till bättre självförtroende.

– Jag tror faktiskt att det har motsatt effekt. Jag var likadan, säger Linus. Jag la av och började spela jättemycket tennis i stället och ville bli proffs. Men när jag pluggat ett tag fick jag en roll i ”Rederiet” som 19-åring och då förstod jag att det var detta jag ville jobba med.

Förutom ”Hundtricket” är Linus Wahlgren aktuell med ”Pippi Långstrump” på Göta Lejon. Alexander spelar också teater, ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Södra Teatern.

Hollywood får alltså vänta på Alexander. Popstjärnelivet på Linus.

– Vi får se hur det blir i framtiden, säger de enkelt.

Det är lite som med hundtricket.

Det händer när det händer.

Linus Wahlgren

Alexander Skarsgård

Karin Lindstedt