Så har ni aldrig sett James Bond

Superagenten torterad krigsfånge i nya filmen

1 av 3
sminkningen tog tre timmar Pierce Brosnan bär skägg vilket ingen annan Bond gjort tidigare. Han var tvungen att komma till studion redan klockan sex på morgonen för att hinna bli klar till inspelningen. Foto : GREG WILLIAMS/SCANPIX
FILM

LONDON. Aftonbladet kan i dag visa exklusiva bilder ur nya Bond-filmen.

Den hemlige agenten har tidigare knappt haft ett hårstrå på sned under sin kamp mot ondskan.

Men så här ser han ut efter tortyren i ett fängelse i Nordkorea.

bildextra

Vill ni inte veta innehållet i delar av inledningen i kommande Bondrullen "Die another day" så sluta läs här.

Men där leder James Bond en operation in i Nordkorea. Ett av de få områden i världen som, enligt filmens producenter, forfarande omges av någon from av mystik.

Bond tas tillfånga och slängs in i en särkilt hemsk cell där han torteras

Han följde Brosnan

James Bond återfår friheten i en fångutväxling och hans överordnade tar honom till ett sjukhus för att han ska genomgå en medicinsk undersökning.

Nu tror hans chefer också att han kan ha namngett ett antal västerländska agenter som avrättats och det ser ut som om James är illa ute.

Men Bond är inte Bond om han inte ska fixa allt, han sticker från sjukhuset och tar in på ett hotell för att snygga till sig och fortsätta kampen mot skurkarna.

Fotografen Greg Williams fick tillstånd att följa hur Pierce Brosnan sminkades inför inspelningarna på en armébas i Aldershot i England.

- Normalt kom skådespelarna klockan sju för sminkning. Men Pierce Brosnan var här redan klockan halv sex på morgonen inför de här scenerna, säger Greg Williams i tidningen Mail on Sunday.

Blodet på t-shirten är mer ingrott än torkat, Bond har långt hår och skägg. Så har ingen tidigare Bond sett ut.

Aldrig så illa ute förr

- Bond har aldrig visats i ett sådant här tillstånd tidigare. Han har tagits till fånga förr men inget i de tidigare filmerna har liknande fängelse- och tortyrscener, säger Greg Williams.

Bilderna publiceras i en kommande bok som heter "Bond on set". De kommer också att vara utställda i Londons Mayors Gallery fram till början av december.

Leif Kasvi