”Seriemördare inte bara galna”

Kvinnornas favorit Ralph Fiennes gör otäck skurk

FILM

NEW YORK

Ralph Fiennes ger Anthony Hopkins en match om vem som är otäckast i ”Red Dragon”.

För att förbereda sig läste han böcker om seriemördare.

– Men det mest deprimerande var timmarna i gymmet, säger skådespelaren som visar sig naken i ”Red Dragon”.

Foto: UNIVERSAL
VISAR SIG NAKEN Ralph Fiennes är mördaren Dolarhyde i den tredje filmen om Hannibal Lecter. Det blev många timmar i gymmet inför rollen, men han hann inte bli så muskulös som önskat, berättar Fiennes som tar av sig allt i filmen.

– Jag var tvungen att korta hans penis för att den inte skulle synas! Om min tjej skulle sett den skulle hon aldrig vilja ha mig igen, säger den energiske och frispråkige ”Red Dragon”-regissören Brett Ratner, tidigare känd för lättsamma filmer som ”Rush Hour” med Jackie Chan.

Fiennes bara skakar på huvudet.

– Ratner ? en galen människa.

Ralph Fiennes verkar inte tycka om att prata om sig själv. Skvallret säger att han är en kvinnokarl men tillfrågad om vad han gör på sin fritid svarar han:

Gillar Lopez

– Ingenting. Jag har ingen hobby. Jag läser kanske. Men att få tid att läsa är ovanligt.

I stället jobbar Fiennes. Han har just avslutat inspelningen av ”Maid in Manhattan”, en kärlekskomedi mot Jennifer Lopez.

– Jennifer är bra. Hon slår tillbaka bollen med få överraskningar.

Vi träffas för ”Red Dragon”, den tredje filmen om kannibalen Hannibal Lecter, den fjärde inräknat Michael Manns ”Manhunter” som bygger på samma bok. Ralph Fiennes spelar den galne seriemördaren Francis ”Tooth Fairy” Dolarhyde.

– Men han är inte bara galen, det var en köttig roll. Jag läste massa böcker om seriemördare. Jag lärde mig att de inte bara går omkring hela dagarna och är galna. De är också människor. Det tycker jag kom fram bra i manuset, säger Fiennes som tvingades göra många timmar i gymmet för rollen.

Hans egen kropp

– Det var minst lika deprimerande som att läsa om alla dessa otäcka brott. Egentligen ville jag ha Dolarhyde än mer muskulös men jag hann inte.

Ingen body-double?

– Nej nej, jag lovar, säger Fiennes. Det var faktiskt min kropp. Och min tatuering, även om jag som tur var bara behövde göra den en gång eftersom alla de scenerna spelades in samtidigt.

Fredrik Virtanen