”Jag har inte ens flickvän”

Daniel Radcliffe berättar hur det är att vara världsberömd

1 av 2 | Foto: getty images
har vuxit in i rollen Daniel Radcliffe har blivit en decimeter längre och är på väg att lämna barndomen när den andra filmen om Harry Potter nu har premiär. Han kan också tänka sig en framtid inom filmen. – Jag vill bli författare eller regissör när jag blir stor, säger han till Aftonbladet.
FILM

LONDON

Han är världens mest kända kille.

Daniel Radcliffe drunknar i beundrarbrev varje dag. Ändå tycker han inte att livet förändrats sedan han blev Harry Potter.

– Jag har inte ens någon flickvän, säger han.

Daniel Radcliffe, 13, är nog en decimeter längre än sist och rösten, som inte lyder riktigt, skvallrar om att han är på väg att lämna barndomen bakom sig. Men det stora leendet är detsamma. Liksom fascinationen för film.

– Jag tror jag vill bli regissör eller författare när jag blir stor, säger han.

För tillfället är han dock skådespelare. Och inte vilken skådis som helst. Miljoner barn över hela världen älskar honom i rollen som den lille trollkarlen Harry Potter.

Hela säckar med brev

Nu är han aktuell med den andra filmen ”Harry Potter och hemligheternas kammare”.

– Det var som en stor familjefest att komma tillbaka till inspelningen, säger han.

För de tre unga huvudrollsinnehavarna i Harry Potter-filmerna har livet förändrats dramatiskt.

Totalt har Daniel Radcliffe, Rupert Grint (Ron) och Emma Watson (Hermione) spenderat 300 dagar framför kameran de senaste två åren. Dessutom har de blivit världsberömda och tjänar massor med pengar.

Men Daniel Radcliffe tycker inte att det är så märkvärdigt.

– Jag tycker att livet förändrats förvånansvärt lite. Det enda är att folk kommer fram och pratar på gatan men det är bara kul.

– Jag gör fortfarande normala barngrejer, har pizzapartyn och sånt.

Ändå har han blivit en idol. Varje dag dimper tonvis med beundrarbrev ner i brevlådan.

Men den där berömmelsen har inte påverkat hans dagliga liv, tycker han.

Egna stuntscener

– Det är smickrande att få beundrarbrev. Men jag har inte ens en flickvän.

Daniel Radcliffe har fått beröm för att han vuxit med rollen som Harry Potter och till och med gör vissa stuntscener själv. Ändå pratas det om att han, Rupert Grint och Emma Watson tänker hoppa av efter den tredje filmen på grund av att de börjar bli för gamla. Men Daniel Radcliffe vill inte spekulera i framtiden.

– Filmerna tar 10–11 månader att göra. Jag koncentrerar mig på den tredje nu så får jag se hur det blir sedan, säger han enkelt.

Karin Lindstedt