Så tyckte Vi då och så tycker Ni nu

1 av 6
Agent 007 med rätt att döda.
FILM

”Agent 007 med rätt att döda”

Ur AB:s originalrecension:”Bond förvandlar oliktänkande till benmjöl. Thriller som genre har en benägenhet att sätta liken framför logiken? men när det hamnar på apstadier är det dags att pingla i klockan.?”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Agent 007 ser rött”

Ur AB:s originalrecension: ”?bör attrahera den sortens folk som häckar på proffsboxningar. Medan revbenen krasar kan vi ju, alltid något, trösta oss med att de krasar för rättvisans sak.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Goldfinger”

Ur AB:s originalrecension: ”?James Bond är ett dekadensfenomen. Liksom att han är sövningsmedel och underhållning enligt löpande-bands-principen? Senaste filmen är den styvaste? Men något kyrkligt filmpris ska han inte räkna med. ”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Åskbollen”

Ur AB:s originalrecension: ”?Bond-serien håller med andra ord stilen både vad det gäller mat, dryck, sex och blodvite? 007, sextiotalets korsning av Mike Hammer och Mûnchenhausen, överlevde alltså en gång till och kan kämpa vidare, vidare.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Man lever bara två gånger”

Ur AB:s originalrecension: ”?om formeln i stort sett är densamma så hindrar det inte att ingivelserna och humorn börjar tryta och parodin är på väg att sluka sig själv?”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”I hennes majestäts hemliga tjänst”

Ur AB:s originalrecension: ”Det enda som i praktiken skiljer denna Bond-film från raden agentfilmen av B-snitt är storleken av den summa producenterna satsat.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Diamantfeber”

Ur AB:s originalrecension: ”Den sjunde thrillern om agent 007 tillhör inte de bättre? I ”Diamantfeber” är hans äventyrligheter både bildligen och bokstavligen mekaniska? Det har gått rost i James Bond.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Leva och låta dö”

Ur AB:s originalrecension: ”007-serien – ändlös som en horisont och i stor sätt ofäränderlig som sfinxen – förtsätter att levera sagor för vuxna barn.? Jag skulle vägra betrakta Roger Moore som ett allvarligare riskmoment än Nalle Puh.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Mannen med den gyllene pistolen”

Ur AB:s originalrecension: ”Intrigen är en misär. De teknologiska leksakerna är fantasilösa. Till rekvisitan hör två svenskor som utan dramatiskt avbräck kunda ha bytts ut mot plastpalmer.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Älskade spion”

Ur AB:s originalrecension: ”Det går förstås att påstå att det här är en teknologisk underhållning för späckhuggare. Det går också att säga att den år för år höjer sin egen sk. reningströskel. Man kan vidare säga att den vädjar till barnasinnet hos oss.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Moonraker”

Ur AB:s originalrecension: ”Det nya ligger i de allt mustigare doserna av skoj och självironi. Det är inte bara Roger Moore som flinar åt 007, det är också regissören och producenterna som roar sig åt sina egna och groteska förhavanden.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Ur dödlig synvinkel”

Ur AB:s originalrecension: ”?i övrigt är den här filmen ingen vinnande eller spektakulär uppenbarelse. Att känneteckna den som ledsam vore möjligen att ta i, eftersom det händer saker stup i ett.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Octopussy”

Ur AB:s originalrecension: ”Bond-serien har för all del varit vildare förr, och mer hämningslös i uppfinningsrikedomen. Men för bondofilerna finns här fortfarande en del att hämta.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Never say never again”

Ur AB:s originalrecension: ”Tekniken och påhittigheten, ehuru aningen gråmelerade, är det inget grövre fel på. Och visst går det undar i terrängerna; nu som förr. Men än sen? Vad nytt under månen?”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Levande måltavla”

Ur AB:s originalrecension: ”14 gånger James Bond är två eller fyra gånger för mycket? Här finns ingen användbar intrig utan på sin höjd några spånor som kunde ha hittats i ursprungsförfattaren Ian Flemmings papperskorg.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Iskallt uppdrag”

Ur AB:s originalrecension: ”Tama skurkar, tam intrig och tam hjälte. Timothy Dalton står fjärran från Sean Connerys hårdsmidda effektivitet och ungefär lika långt från Roger Moores ironiska distanseringar.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Tid för hämnd”

Ur AB:s originalrecension: ”Att påstå att Bondserien i 80-talets final hamnat på rutinens brant vore en underdrift: fallet är redan ett faktum. Detta är sjuttonde numret i sviten. 17 är inget lyckotal, men det var å andra sidan inte 14, 15 eller 16 heller.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Goldeneye”

Ur AB:s originalrecension: ”James Bond är tillbaka. Och i bättre form än på länge? Brosnan är tuff, har en farlig glimt i ögat? Han prickar även in alla roliga repliker perfekt. Filmen har över huvud taget många av de klassiska Bond-ingredienserna?”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Tomorrow never dies”

Ur AB:s originalrecension: ”Det är inte Pierce Brosnans fel. Han är den bäste James Bond sedan Sean Connerys tid. Nej, felet ligger i manus och i att Bond blivit allt mindre Bond, här är han mer som vilken actionhjälte som helst.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Världen räcker inte till”

Ur AB:s originalrecension: ”Jo, välden räcker nog till. Men idéerna har börjat ta slut. I nya Bond-filmen satsar man lite väl mycket på återanvändning av scener från tidigare filmer om agent 007.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg:

”Die another day”

Ur AB:s originalrecension: ”En tam historia om nordkoreaner som vill ha världsherravälde. Mycket klichéer om kulturella skillnader mellan öst och väst. Trista skurkar, bara en enda Bond-brud, mycket våld, nästan inget sex – men värst av allt är Madonnas medverkan.”

AB:s betyg:

Läsarnas betyg: Ej betygsatt

Läs mer:

ARTIKELN HANDLAR OM