Blodspår

FILM

Amerikansk thriller i regi av Clint Eastwood, med bl and annat Clint Eastwood, Jeff Daniels, Wanda De Jesus, Anjelica Huston och Tina Lifford.

Clint Eastwood spelade andfådd seniorpolis i ”I skottlinjen”. Han var seg grå panter i ”Space cowboys”. Och nu inleder han sin senaste film med att få en hjärtattack medan han som FBI-agent jagar en seriemördare.

”Blodspår” fortsätter två år senare, när Eastwoods polis fått nytt hjärta och gått i pension. Hans läkare (Anjelica Huston) säger till honom att ta det lugnt, och han vill inte ens köra bil. Men den där seriemördaren verkar finnas kvar någonstans i Los Angeles och försöker locka fram sin gamle polismotståndare igen.

Samtidigt uppvaktas Eastwoods rollfigur av en kvinna med mexikanskt ursprung. Hon vill att han ska utreda hennes systers död. Hennes hake: Det är systerns hjärta som håller Eastwood vid liv.

I miljöer och de här människorna har ”Blodspår” en originell startpunkt. Men som polisthriller är den trött och förutsägbar.

Här finns de slitna klyschorna med polis som bråkar om revir. Här finns en liten skara huvudpersoner, så det blir inte svårt att gissa vart blodspåren leder.

Även om författaren Michael Connelly kan få en utmärkelse för att ha lyckats hitta på en extremt långsökt mordintrig.

Det är sympatiskt att 72-årige Clint Eastwood är beredd att spela en bräcklig man i sin egen ålder. Det är synd att just den här filmen känns så trött.

ens Peterson