"Bridget" redo att äta upp sig

Renee Zellweger har tackat ja till uppföljaren av Bridget Jones dagbok

1 av 2 | Foto: AP
Åter igen ska Renee spela rollen som den smått neurotiska Bridget Jones.
FILM

En viktökning på 15 kilo skulle få vilken Hollywood stjärna som helst att dra öronen åt sig . Renee Zellweger har dock ändrat sig sen sist och är villig att åter igen äta upp sig inför inspelningen.

Efter månader av spekulationer huruvida skådespelerskan Renee Zellweger är villig att ännu en gång axla rollen som Bridget Jones, har hon nu tackat ja. Trots att skådespelerskan tidigare bedyrat att hon aldrig skulle kunna tänka sig att gå igenom samma dramatiska viktökning som inför förra inspelningen, har hon nu ändrat sig.

Äter upp sig med glädje

– Jag är redo. Jag identifierar mig verkligen med den här rollfiguren och måste jag gå upp i vikt ännu en gång så gör jag det med glädje, säger hon.

En riktigt så fettdrypande diet som sist med mängder av pizza och chocklad lär hon dock slippa. Manusskribenten Andrew Davies bedyrar att hon inte behöver öka i vikt lika mycket inför denna inspelning.

Uppföljaren handlar mest om hur Bridget hamnar i thailändskt fängelse och där går hon dessutom ner i vikt, säger Davies.

Motspelaren Colin Firth lär dessutom ha jobbat hårt för att övertyga Renee om att göra en uppföljare.

– Det blir fantastiskt att få jobba med Colin igen, säger Renee.

Spekulationer

Inför första inspelningen av Bridget Jones dagbok var hon tvungen att gå upp hela 15 kg. Men efter avslutad inspelning tog det inte lång tid förrän hon tappat de överflödiga kilona och fler därtill. I takt med de förlorade kilona ökade spekulationerna om att hon som så många andra unga skådespelerskor drabbats av ätstörningar.

Renee själv nekar till eventuella ätstörningar och har en egen förklaring: – Jag jobbar bara hårt, säger Renee enligt VG.

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM