Allt ljus på Aragorn i den tredje filmen

Bara i Aftonbladet: De första bilderna ur ”Sagan om konungens återkomst”

1 av 2 | Foto: SF FILM
SIKTAR PÅ OSCAR Filmbolaget satsar på en Oscarnominering för Viggo Mortensen i ”Sagan om konungens återkomst”. Som Aragorn har han allt ljus på sig när han leder styrkorna i det sista slaget.
FILM

Drygt 1,3 miljoner svenskar har redan sett ”Sagan om de två tornen”.

Nu ökar suget efter den tredje och sista filmen.

Aftonbladet kan i dag visa de första, exklusiva bilderna ur ”Sagan om konungens återkomst”.

Att ”Sagan om ringen”-filmerna blivit en fantastisk publiksuccé kan knappast ha undgått någon. Den första filmen har hittills setts av drygt 1,9 miljoner svenskar. Uppföljaren ”Sagan om de två tornen” som hade premiär den 18 december närmar sig nu 1,4 miljoner tittare.

Premiär 17 december

Otåligt väntar fansen nu på den tredje och sista filmen ”Sagan om konungens återkomst”. Filmen har inte premiär förrän den 17 december i år men redan nu kan Aftonbladet visa de första bilderna.

Här riktas ännu mer ljus mot Aragorn (Viggo Mortensen) och filmbolaget tänker satsa på en Oscarsnominering för hans roll.

Det är dock inget Viggo Mortensen själv har i huvudet.

– Oscar? Det finns inte på radarn, säger Viggo Mortensen när Aftonbladet träffade honom under inspelningen.

”Sagan om konungens återkomst” bjuder på ännu mer strider än de tidigare filmerna och det är naturligtvis Aragorn som leder styrkorna i strid. Men också de kortväxta hoberna Merry och Pippin drar svärd i kampen mot ondskan. Tillsammans med Eowyn (Miranda Otto) spelar de en avgörande roll.

Frodo blir svagare

För Frodo, Sam och Gollum väntar många prövningar på vägen mot Domedagsberget. Sam måste ta krafttag för att hjälpa Frodo som blir allt svagare.

Biobesökarna får också möta några nya figurer. Främst Denethor II som spelas av John Noble. Han är pappa till Boromir som dog i första filmen och Faramir (David Wenham). Denethor II är rikshovmästare av Gondor och får stor betydelse för händelserna i Minas Tirith när kampen når dit.

Den som tycker att väntan på trean är lång kan trösta sig med dvd:n av ”Sagan om de två tornen”. Den släpps runt den 30 juni.

Karin Lindstedt