DiCaprio spelar mystisk miljardär

Filmstjärnan berättar om sin nya roll

1 av 3 | Foto: Urban Andersson
BÖRJAR FILMA I SOMMAR Bioaktuelle Leonardo DiCaprio har redan en ny film på gång - som Howard Hughes.
FILM

LONDON

- Min nästa filmroll blir som Howard Hughes. Jag börjar filma "The Aviator" i sommar, säger Leonardo DiCaprio.

Precis som i bioaktuella "Gangs of New York" är det Martin Scorsese som regisserar DiCaprio.

Jag träffar Leonardo DiCaprio i London i samband med Europapremiären av "Catch me if you can", som går upp i Sverige 7 mars.

Hela Leicester square är fyllt av fans som väntar på DiCaprio, Tom Hanks och Steven Spielberg när de kommer till galapremiären. Mest jublar fansen över DiCaprio, som skriver autografer i en kvart innan han går in till visningen.

Just nu har "Titanic"-stjärnan anledning att vara glad. Både "Gangs of New York" och "Catch me if you can" har blivit framgångsrika.

En verklig historia

I den sistnämnda spelar DiCaprio en svindlare som på 1960-talet lyckades utge sig för att vara pilot, läkare, jurist och lärare - trots att han inte fyllt 19 år.

En verklig historia. Precis som "The Aviator".

- Howard Hughes var en färgstark excentrisk man, säger Leonardo DiCaprio. Han var med om så många saker under sitt liv. Det är en spännande historia.

Hughes var en rik företagare som i mitten av 1920-talet engagerade sig i Hollywood. Han blev regissör, och gjorde en av Martin Scorseses favoritfilmer, "Rymdens demoner" ("Hells angels") 1931.

"The Aviator" inleds i samband med den filmens inspelning. Men Howard Hughes var också själv flygintresserad.

Blev eremit

Han grundade en flygplansfabrik 1932 och ritade själv flera modeller och var största aktieägare i TWA, Trans world airlines. 1938 flög han jorden runt på 91 timmar och 14 minuter, världsrekord.

Senare köpte han filmbolaget RKO.

Mot slutet av sitt liv blev miljardären Howard Hughes eremit, och det förekom många rykten om hans märkliga beteende. Han dog 1976, 71 år gammal.

Dejtade skådisar

Bland Howard Hughes älskarinnor fanns Ava Gardner och Katharine Hepburn. Scorsese har frågat Nicole Kidman och Gwyneth Paltrow om de vill spela de rollerna.

"The Aviator" beräknas få premiär under 2004.

Jens Peterson