”Illamåendet beror på nerver”

David om de extremt hårda kraven på skolan

1 av 4 | Foto: Strix
Ida och Mia konstaterar att de inte ligger i topp rent fysiskt.
FILM

Sömnlösa nätter, svaga nerver och stenhårda fysiska test: det är stundtals tufft i Fame Factory fabriken.

Men överlag vilar det en positiv anda över våra nio kvarvarande vänner.

Efter att ha tillbringat ett flertal nätter i skivstudion var det en något blek David som vaknade upp denna morgon.

— Jag har varit väldigt sliten de senaste dagarna, sådana nätter påverkar väldigt mycket.

Inte blev det bättre eftersom det därefter bar av raka vägen till fystest med kapten Thool på Skövde garnison. Syftet var att ta reda på om elevernas fysiska prestationsförmåga hade förbättrats sedan sist?

Sanningen i vitögat

Våra vänner hoppade upp på träningscyklarna och roddmaskinerna samtidigt som Thool anteckande noga. David slog och slog på sin slagsäck tills han utmattad föll ihop men det hade han inte mycket för. Bedrövat fick han höra att han hade sämre resultat jämfört med sist och att han dessutom hade gått upp i vikt. Förvånande, eftersom han hade trott att han skulle göra bättre ifrån sig denna gång.

Även Mia presterade sämre men antog att det berodde på en elak förkylning, medan en helnöjd Jerker förbättrat sina resultat avsevärt.

Sjuk på kuppen

Davids sena nätter i studion då - vad berodde det på? Strul med studiotider men framför allt problem med att hitta rätt låt. Det hela hade dragit ut rejält mycket på tiden och i takt med att veckans miniaudition närmade sig hade Davids nervositet bara växt.

— Det går inte bara att skriva låtar nu, man börjar få så extremt höga krav på sig själv att det är svårt att leva upp till dem.

Eftersom han dessutom saknade Martin en hel del och verkat lite ensam den senaste tiden kom grabbarna med ett förslag. Hur vore det att lyfta in sängen in i deras rum istället?

Ett förslag som uppskattades mycket av David men det nya sällskapet hjälpte inte så mycket. Under natten hade han kräkts ett flertal gånger och skyllde illamåendet på nerverna.

Första hjälpen

Tanken på att alla andra nu valt sina låtar stressade honom så nu fanns det ingen annan råd än att ringa till låtskrivaren Henrik Sethson för hjälp.

Henrik var dock lugnet själv och menade att är det någon som klarar av att med kort varsel att gå in och fixa fram det här så är det David.

I loungen satt eleverna senare och diskuterade lärarkåren och det var överlag bara positiva omdömen: har någon hört Micke Swahn spela fel till exempel, och kapten Thool som är så sansad och ödmjuk.

Monica fick det smickrande epitetet ”Världens bästa sångpedagog” medan Peter sammanfattade det hela:

— Det här är för j-a bra, allting.

Även detta hände i kvällens prgm:

Anna Bergstrand