Hollywoodstjärnan Michael Jeter död

Gick ut offentligt 1997 om HIV-smitta

1 av 3 | Foto: ap
Michael Jeter fick en Emmy för sin roll i tv-serien ”Evening shade”.
FILM

Skådespelaren Michael Jeter dog i helgen och inspelningen av filmen ”The Polar Express” stod därför stilla under hela måndagen.

Jeter har en lång karriär bakom sig med bland annat storfilmer som ”Den gröna milen”, ”Fisher king” och barnprogramet ”Sesame Street”.

Inspelningen av Tom Hanks film ”The Polar Express” ställdes in under måndagen efter beskedet om den medverkande skådespelaren Michael Jeters bortgång, skriver E! online news.

Jeter gick bort i sitt hem i helgen endast 50 år gammal. Anledningen till hans död är okänd, men 1997 gick han ut offentligt med att han bar på det dödliga HIV-viruset.

Hann göra klart ”The Polar Express”

Enligt Jeters talesman hann han göra klart sitt arbete med ”The Polar Express”, bortsett från några scener som ska spelas in med en ersättare. Filmen är en nyinspelning av en klassisk julsaga och det är Tom Hanks och regissören Robert Zemeckis som står bakom den. Filmen går upp på biograferna 2004.

Lång karriär

Jeter har hunnit medverka i många filmer och tv-program. Han kommer snart att dyka upp i Kevin Costners westernfilm ”Open Range” senare i år. Han hade också fram till sin död en roll i ”Sesame Street,” som Mr. Noodles bror.

I filmen ”Den gröna milen” spelade Jeter en dödsdömd mördare, mot bland andra Tom Hanks.

Han gjorde också en oförglömlig roll som homosexuell uteliggare i The Fisher King.

Det stora genombrottet fick han i Burt Reynolds sitcom ”Evening Shade” 1990-94. För rollen som matteläraren Herman Stiles fick Jeter tre Emmy-nomineringar och en Emmy 1992 för bästa biroll i en komediserie.

Karin Carlsson