Mr Atkinson - med rätt att vara tråkig

Mr Bean: Jag är bara rolig när jag spelar någon annan

1 av 2 | Foto: JOHAN SOLUM
ÄLSKAR ABBA Rowan Atkinson har spelat allehanda komiska figurer genom åren, men privat är han ilångt ifrån någon lustigkurre. Nu berättar han för Aftonbladet att han aldrig försöker underhålla folk när han är ledig. Men han är multimiljonär, bilentusiast - och så älskar han ABBA, precis som hans nya rollfigur.
FILM

Han är Englands roligaste man - på film.

Privat är Rowan Atkinson, 48, ganska trist.

- Jag kan bara vara rolig om jag är någon annan, säger han.

Rowan Atkinson och hans familj befann sig på 8 000 meters höjd över Afrika när det lilla propellerflygplanets pilot svimmade.

Vill inte prata

Skådespelaren, som aldrig flugit ett plan förut, tog över spakarna och förhindrade en krasch.

- Jag talar inte om den händelsen. Jag kan inte säga något om det, säger Rowan Atkinson om dramat för två år sedan.

Han pratar hellre om sin nya film "Johnny English" och stuntscenen där han kastar sig i ett rep högt över marken.

- Jag var livrädd helt enkelt. Det var läskigt första gången jag gjorde det och då trodde jag att det skulle vara lättare andra gången, men det var precis lika skrämmande. Och sedan blev det ungefär 20 tagningar och då önskade jag att jag aldrig gått med på att göra det.

Kontorsråtta

Atkinson spelar en klantig kontorsråtta med James Bond-komplex på den engelska underrättelsetjänsten. Alla brittiska toppagenter har dött i ett attentat och nu tar Johnny English upp jakten på en fransk skurk ( John Malkovich) som stjäl kronjuvelerna och vill förvandla England till ett stort fängelse.

- Men i stället för att närma sig uppdraget med lite ödmjukhet, njuter han av situationen för mycket trots att han är långt ifrån kompetent, säger Rowan Atkinson.

Underhåller aldrig

Han kallas en av världens roligaste män efter roller som Mr Bean, Svarte Orm och den kultförklarade tv-serien "Not the nine o"clock news".

Men Rowan Atkinson erkänner att han inte precis är en lustigkurre privat.

- Jag säger aldrig till mig själv: "herregud, folk tycker inte att jag är rolig nu". Jag lever bara mitt liv så bra jag kan och försöker vara artig, trevlig och tillmötesgående men jag försöker aldrig underhålla folk privat.

Så hur tråkig är du?

- Hur tråkig jag är? Jag hoppas att jag är mer allvarsam än tråkig. Tråkig är motsatsen till intressant och jag tror att jag kan vara intressant - på ett allvarsamt sätt.

Dan Panas