En kille med flyt

1 av 4
FILM

NEW YORK

Han är aktuell med hela fem filmer i år. Tre går redan på biograferna här i Sverige. Puls har träffat

Hollywoods nya bad boy, irländaren Colin Farrell.

Colin Farrell är så het att man kan steka ägg på hans irländska mage - och flickorna smälter som jordgubbsglass i en finsk riktigt, riktigt het bastu.- Vad kan jag säga? Jag gillar bärs. Jag gillar tjejer, säger filmstjärnan som säger "fuck" oftare än Ozzy Osbourne.

Vad hände med Britney?

- Vad vill du veta, man?

Var ni ett par eller hade ni bara sex?

- Dina ord inte mina, baby.

Sådär ja.

Colin Farrell är ung, han är happy, han dricker bärs. Han svär som en irländsk sotare och smälter hjärtan till glass och gör flickor med barn och hänger med grabbarna på porrklubb.

Inget ovanligt med stjärnor som gör det. Det ovanliga är att Colin Farrell inte gör en Leonardo DiCaprio och låtsas som att han sjunger med gossopranerna.

Colin tänker inte ljuga om någonting.

- Jag har aldrig gömt någonting. Allt jag är, du vet, eller, inte allt jag är, jag är faktiskt lite smartare än så, du vet, men de uppenbara sakerna är på bordet. Du vet, jag är 26 år gammal kille, som är singel, och njuter av livet och det är inte svårare än så.

Colin Farrell är som gjord för framgång. Alla älskar honom. Hollywood. Flickorna. Publiken. Jag. Du. Och Britney. Det finns den här bilden på Colin och Britney ihop: Colin i toppslag, han äger världen, det finns inget snack om vem som leder och vem som följer. Britney är som en lycklig liten vante i Farrells famn.

Men det var ett tag sedan de delade nån natt på ett hotell i Los Angeles. Han har också blivit ihopkopplad med Demi Moore. Men det har ju alla. Nu ska han bli pappa. Men Kim Bordenave, fotomodell.

- Det ska bli underbart, säger han. Vi ska inte gifta oss eller bo ihop, men vi kommer att uppfostra barnet på bästa sätt tillsammans.

Han är en sorglös figur, en glad skit som fått allt han drömt om och han tänker njuta av varenda sekund.

Allt började med Joel Schumachers "Tigerland". Ett habilt drama om soldater på väg till krig. Men ingen kunde ta blicken från den irländska före detta mini-tv-serie-skådisen. Colin Farrell stal hela filmen (och visade sig naken, bara som ett tips).
Jag hoppas att folk är smartare än att fördöma mig för att jag är på en strippklubb till klockan fyra på morgonen

- Över hundra människor, toppfolket i Hollywood, kom in i klipprummet vid olika tillfällen för att se scener från "Tigerland". Alla hade berättat för alla hur fantastisk han var, berättar regissören Joel Schumacher. Nästan alla roller han fick var tack vare sin uppvisning i "Tigerland".

"Minority report" av Steven Spielberg, "Uppdraget" mot Al Pacino, "Daredevil" med J.Lo:s kille är några av dem.

Den Hitchcock-inspirerade actionfilmen "Phone Booth", också regisserad av Joel Schumacher, spelades in för över två år sedan men blev framskjuten efter terrorattentaten den 11 september, och ett år senare på grund av seriemördarna kring Washington.

- Efter "Minority Report" väntade vi lite extra. Jag tänkte att hans vilda liv i tidningarna kunde göra filmen mer"nyhetsvärdig, säger Schumacher.

Filmen gick rakt in som etta i USA när den släpptes i början av april.

Colin, är du överexponerad?

- Uh, nej. Jag kände mig lite överexponerad när jag gjorde en jävla mooner för mina vänner på Toronto filmfestival förra året och någon var snabb nog att ta ett kort.

I fortsättningen på denna artikel stryker vi alla Colins "fucking". De är många. Helt sinnessjukt många.

- Det är överexponerad för mig. Men, nej, inte egentligen. Jag tänker inte ens på det. Det har varit rätt mycket nu, men det är arbeten som jag gjort under en lång tid som har alla kommit ut på en gång. Det är mina 15 minuter av berömdhet, du vet, eller, kanske, 18"

Påverkas dina filmer av din image?

- Jag kan inte bry mig om det. Jag hoppas inte det. Jag hoppas att folk är smartare än att fördöma mig för, du vet, om jag anländer till en premiär med någon runt min arm eller om jag är på en strippklubb till klockan fyra på morgonen.

- Jag hoppas att folk är smartare än att bedöma mitt skådespeleri efter det faktum att jag gillar att ta ett par pints och att jag, du vet, gillar det motsatta könet.

I New York Post stod det att du gav två strippor där 1 000 dollar vardera i förrgår natt.

- Inte en chans, man! Jag är alldeles för snål för det.

Okej. Varför blev du skådespelare?

- För att jag kan jaga tjejer, röka cigaretter, dricka och ändå klara av jobbet.

- Eh, nej. För att det var något jag märkte att jag älskade. Jag menar, det är inte hjärnkirurgi men jag fann det väldigt förvirrande. När jag tog min första kurs som 16-åring lämnade jag salen. Men jag kom inte ifrån, det kom mellan mig och min sömn och jag kunde inte sluta tänka på det. Jag tog det med mig.

- Jag var aldrig bra i skolan, jag var inte akademiskt benägen. Det var något som fångade mitt intresse, du vet, och jag tänkte "Fuck it, jag ger det en chans".

Nu blev det visst ett "fuck" till i alla fall. Det går inte att komma ifrån med Farrell.

Och med Britney.

arkiv

Colin Farell

Fredrik Virtanen