– Män har lättare att vara djävulen

Kate Hudson är som klippt och skuren för nya rollen

1 av 3 | Foto: UIP
Kate Hudson är aktuell med filmen" Hur man blir av med en kille på 10 dagar
FILM

HOLLYWOOD

Hon kallar penisar för valpar. Hennes motspelare får stå ut med smeknamnet ”könshårsperuken”. Kate Hudson är som klippt och skuren för filmen ”Hur man blir av med en kille på tio dagar”.

Kate Hudson har två sidor. Den ena är den som din mormor skulle gilla – präktigheten:

Hon kommer till intervjun på Four Seasons hotel i rödvitrutig, ärmlös klänning med axelband. Kinderna är rosa och tänderna bländvita.

Den andra är det som får dig på fall: det förföriska leendet, det charmiga skrattet, och, skönheten.

Det är inte svårt att se varför producenterna gav henne huvudrollen i den just nu Sverigeaktuella kärlekskomedin ”Hur man blir av med en kille på tio dagar”.

Matthew McConaughey spelar en streber i reklambranschen som för att säkra ett kundkontrakt slår vad om att han kan få en kvinna att bli kär i honom på tio dagar. Hudsons Andie Anderson är journalist och får i uppdrag att skriva en artikel om hur man blir av med en kille på tio dagar. Förvecklingarna haglar när de av en slump utser varandra till offer.

Privat har inte Kate Hudson sådana problem. Skådespelerskan som slog igenom som rockgroupie i ”Almost famous” är gift med den tolv år äldre rockstjärnan och före detta Black Crowes-sångaren Chris Robinson.

– Jag har haft tur som har hittat honom, säger hon.

Han lär inte heller kunna klaga.

Nyligen utsåg People Weekly Kate Hudson till en av världens 50 vackraste personer. Men hon har mer än bara utseendet för sig. Hör bara vad Rob Reiner säger, som har regisserat henne i kommande ”Alex and Emma”:

– Hon har den där sällsynta kombinationen av sexualitet och komik. Jag tvivlar inte på att hon kommer att klara sig mycket bra i branschen – kanske till och med bättre än vad hennes mamma gjort.

”Hur man blir av med en kille på tio dagar” handlar om att förena olika livsstilar. Har du någonsin försökt förändra någon kille?

– Till viss del tror jag att jag skulle kunna göra det. Men jag tror att det skulle ta för mycket energi. När jag träffade Chris flyttade jag in i hans lägenhet ett tag. Till slut kände jag att vi var tvungna att skaffa ett annat ställe. Jag fick honom att flytta.

– Men egentligen är jag inte sådan. Och jag försöker inte medvetet göra om någon. Jag är inte tillräckligt organiserad för att klara det. Men jag älskar att inreda. Förhoppningsvis får jag göra det snart. Vi letar hus just nu.

Har du någonsin utnyttjat en kille som du gör i filmen?

– Jag tror aldrig jag har utnyttjat en kille. Skulle jag vilja lämna någon skulle jag bara säga det. Kort och rakt.

Har du utnyttjats av någon kille?

– Ja, tyvärr. Män har lättare att vara djävulen än kvinnor. Det är lättare för dem att utnyttja oss.

Vad hände?

– Det är överspelat. Det är så länge sedan.

Saknar du singellivet?

– Skämtar du? Jag är lyckligt gift.

Hur var de första tio dagarna när ni blev ihop?

– Vi spelade inga spel. Vi förälskade oss direkt och jag flyttade in. Det skedde när jag var i New York för att göra pr för en film. Jag var där fyra dagar innan jag åkte hem för att fira min födelsedag i Los Angeles. När jag återvände till New York hade jag med mig mina resväskor och min hund. Redan efter tre dagar sa vi ”Jag älskar dig”.
Den valpen behöver inget namn!

I filmen finns det en lista på tio saker som är rena självmordet när det gäller förhållanden. Gjorde du någon av dem?

– Varenda en (skratt). Jag flyttade in. Jag tog med hunden.

Gav du Chris penis ett smeknamn också, precis som din rollfigur?

– Nej, den valpen behöver inget namn!

Hon fnissar generat när hon inser grodan som just hoppat ur hennes mun.

– Jag kan inte fatta att jag just sa det.

Men hon återfår snabbt fattningen.

– Jag borde ha sagt hund, eller?

Lockades du inte lite av hans vilda image?

– Antagligen. Den var definitivt sexig. Han har levt hela prylen, gjort den, allt man kan göra. Samtidigt som det var lockande var det lite läskigt. Det är inte min livsstil, det är inte så jag vuxit upp. Men efter att vi träffades brydde han sig inte om det gamla längre. Han slogs inte mot sig själv.

Oroar du dig inte för att han ska få ett återfall?

– I början gjorde jag det. Det handlade inte om sex. Mer om droger. Men jag kom över det rätt snabbt. Ju mer jag pratade med honom desto mer insåg jag vilken sorts person han var. Han är allt annat än opålitlig. Han är lojal och trogen.

Du är känd för dina smeknamn. Vad kallade du Matthew?

– Murkin.

Vad är en murkin?

– En könshårsperuk.

En vad?

– En könshårsperuk. Har du aldrig hört talas om det? Okej, det kanske är ett nytt ord. De brukade ha könshårsperuker på 1700-talet.

Jaha. Men intressantare är varför du kallade honom det?

– Det började tidigt.

Så han har inte tappat håret?

– Han har fått tillbaka det. På huvudet alltså. Under inspelningen satt han hela tiden och gned in något medel i tinningarna. Det störde honom inte att 35 personer såg vad han gjorde.

Bara tinningarna?

– (Skratt) Det var bara det jag såg.

Vad är det mest avtändande en kille som du har varit med har gjort?

– Jag har så många dåliga erfarenheter. En kille blev förbannad när jag inte ville hänga med honom hem efter första dejten. Han blev helt psykotisk.

– Jag hatar också när killar har försökt hämta mig i bil med stereon på högsta volym. Jag vägrar åka runt stan som någon slags exhibitionist.

Har din mamma gett dig råd när det gäller män?

– Självklart. Hon är min mamma. Hon vet ett och annat om karlar.

Vad var hennes bästa råd?

— Båda mina föräldrar, min mamma och min styvpappa (Kurt Russell, reds anm) var helt coola när vi växte upp. Min pappa brukade säga att sex är underbart, att det är det bästa i världen – annars skulle inte så många vilja göra det hela tiden. Men han sa också att det är bättre att göra det med en person. Vad han menade var ”Gå inte ut och ligg med alla”.

Och Goldie?

– Hon pratade mer om förhållanden, att för mycket jobb kan skada relationer, att det är viktigt att laga mat åt sin partner ibland, att få dem att känna sig tillfreds. Mest av allt poängterade hon att män måste få känna sig som män.

Nu när du själv har erfarenhet: Tycker du att hon har rätt?

– Se på mig och Chris. Så här långt har det fungerat.

Arkiv: Kate Hudson

Magnus Sundholm