Hur man blir av med en kille på 10 dagar

FILM

Amerikansk kärlekskomedi av Donald Petrie med bland andra Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg och Bebe Neuwirth.

Fejden om titeln vårens gulligaste filmpar rasar som bäst. Nu slängs ytterligare ett par in i leken. Sandra Bullock/Hugh Grant och Jennifer Lopez/Ralph Fiennes får konkurrens av Kate Hudson och Matthew McConaughey i ”Hur man blir av med en kille på 10 dagar”.

Söta som chokladpraliner är de förstås. Fast det som förvånar (okej, jag har fördomar) är att filmen är så kul, ibland rent av hysteriskt rolig.

Det rör sig om en slags omvänd förvecklingskomedi. Kate Hudson från ”Almost famous” spelar tjejtidningsjournalisten Andie som får i uppdrag att skriva en artikel om hur man dumpar en kille. Naturligtvis måste hon själv testa det först.

Samtidigt slår reklamkillen Benjamin (Matthew McConaughey) vad om att han kan få vilken tjej som helst att bli kär i honom. Att de två råkar ut för varandra är det väl inte så svårt att räkna ut?

Nej, ”Hur man?” lär inte välta kiosker precis men den är så där putsgullig och charmig som man vill att film ska vara ibland. En perfekt film för förälskade tonårspar.

Filmen driver med allehanda fördomar kring manligt och kvinnligt och parförhållanden och lär dra ner många goda garv i publiken. Fast elak eller bitsk vågar den aldrig bli och håller sig stadigt i den förutbestämda och rätt klyschiga Hollywood-fållan.

Webb-tv

Karin Lindstedt