Arnold är tillbaka som robot i nya Terminator

1 av 2 | Foto: AP
SKADADE SIG Arnold skadade sig i ryggen, baken och axlarna under inspelningen av nya "Terminator 3: Rise of the machines".
FILM

CANNES

Hans bästa roll är som robot.

När Arnold Schwarzenegger, 55, nu gör PR för sin nya film, så förvandlas han till en PR-robot"

Det är sju år sedan hans senaste publiksuccé, "Eraser". För att åter få fart på karriären spelar han nu åter sin populäraste roll, som robot från framtiden i "Terminator 3: Rise of the machines".

MTV firar

Vi är ett trettiotal journalister som möter honom i Hotel Carltons kasino. Inbjudna av MTV som i kväll har en gigantisk fest i Le Palais Bulles, Pierre Cardins villa, som är en av de lyxigaste på franska rivieran. För Arnold är det solklart vem som åker snålskjuts på vem.

- Jag är glad att MTV vill fira det popkulturella fenomen som Terminator-filmerna har blivit, säger han.

Sedan är det som att han trycker på en knapp. PR-roboten börjar prata:

- "T3" är den bästa filmen i serien. Har de häftigaste effekterna. De bästa slagsmålen. Var tuffast att göra. Jag skadade ryggen, baken och axlarna, men ville inte operera mig förrän efter inspelningen. The show must go on. Bla bla bla.

Häftiga scener

Vi har fått se sju minuter. Ganska häftiga scener.

Likt en slipad politiker lyckas Arnold sedan elegant slippa prata om det faktum att varken filmseriens skapare James Cameron eller dess kvinnliga stjärna Linda Hamilton ville vara med den här gången.

Frun tar pengarna

Du fick 30 miljoner dollar i gage. Vad gör du med alla pengarna?

PR-roboten förvandlas för några sekunder till en komiker.

- Min fru Maria - kom fram, du står ju där i kulisserna - vaktar vid dörren när jag kommer hem och tar alla mina pengar.

Maria Shriver står kvar längst bak i salen. Hon ser måttligt road ut.

Jan-Olov Andersson