Bonnevie: Jag avskyr att prata inför folk

FILM
Foto: Jan-Olov Andersson

CANNES. Under ett par hektiska dygn har Maria Bonnevie, 29, upplevt både skådespelaryrkets för- och nackdelar.

– Att vara på Cannes-festivalen är precis så häftigt som jag hade hoppats.

Med norsk mamma och svensk pappa har hon under de senaste åren etablerat sig som en av de största stjärnorna i båda länderna. Men hon är faktiskt här för att göra PR för en dansk film, kärleksdramat ”Reconstruction”, där hon spelar mot Nikolaj Lie Kaas (”Älskar dig för evigt”) och Krister Henriksson.

Svårt att bedöma sig själv

Filmen visas i ”Kritikerveckan” och hade världspremiär i går. När vi någon timme senare sitter på Hotel Majestics strandservering tycker Maria det är svårt att prata om den.

– Jag har svårt att bedöma mig själv. Och detta är inte en skådespelarfilm.

Privat gör Maria ett tystlåtet och nästan försynt intryck. Framför en filmkamera tycks hon inte ha några som helst hämningar. Varken när det gäller att visa känslor eller vågade naken- och sexscener.

– Det där är ett nästan lite perverst drag hos mig. Jag avskyr att prata inför folk. Men jag kan totalt leva mig in i filmrollerna och bli en annan person. Jag älskar det. Men jag vill helst inte se resultatet efteråt, det är bara jobbigt.

Åter i Sverige

Hon jobbar inte medvetet på någon internationell karriär.

– Händer det, så händer det.

Hon älskar Cannesfestivalen, men festen för sin egen film missade hon i går. Då satt hon redan på planet till Sverige. I dag är det vanlig arbetsdag på Richard Hoberts nya film i Kalmar.

Jan-Olov Andersson