2 Fast 2 Furious

FILM

Amerikansk action i regi av John Singleton, med Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Ludacris, James Remar m fl.

Vroooom! Häftiga bilar och biljakter. Ett dånande soundtrack. En barnsligt enkel historia om en FBI-agent (Paul Walker) som under täckmantel infiltrerar Los Angeles street racing-gäng. Det räckte för att göra ”The fast and the furious” (2001) till en oväntat stor publiksuccé.

Men så var filmen ju nästan läskigt smart uttänkt när det gällde att locka en så bred ung publik som möjligt. Alla i filmen såg ut som om producenten hade dammsugit agenturernas kataloger på de snyggaste vita, svarta och latinamerikanska fotomodellerna, skickat dem på träningsläger och sedan sagt åt dem att avsluta varje replik med ”bro”, ”man”.

”2 Fast 2 Furious” är i princip samma film en gång till.

Tvålfagre men föga karismatiske Paul Walker är tillbaka. Nu i Miami, där han får i uppdrag att infiltrera den stadens street racing-gäng för att komma åt en affärsman ( en usel Cole Hauser) som tvättar knarkpengar rena.

Högt tempo, mycket bilkörning på Miamis gator och motorvägar, lite skottlossning, snälla sexanspelningar (filmen är barntillåten i USA) och rapparen Tyrese – med cool och livsfarlig blick – i den andra huvudrollen.

Det är korkat, men åtminstone gjort med glimten i ögat.

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM