Vov, vilken film!

FILM

Hundtricket

VHS/DVD

Vilket hundliv.

En svensk kärlekskomedi med charm och humor, gjord av begåvade debutanterna Christian Eklöw och Christopher Panov.

Titeln syftar på ett sätt att ragga tjejer. Hur man får deras uppmärksamhet genom att promenera omkring i stadens parker med en söt liten hund. Men det är bara en liten del av filmen, som främst är en ganska träffsäker skildring av livet för unga storstadskillar just nu.

Simon ( Linus Wahlgren), Micke ( Alexander Skarsgård) och Mario ( Ivan Nikcevic) umgås alltid. Ser filmer, spelar tv-spel och boule, dricker öl på krogen. Men alla har väldigt olika syn på relationer: Mario har redan hittat sin stora kärlek. Micke, övergiven av sin flickvän, utnyttjar nu det faktum att han en gång var med i en känd dokusåpa i tv och raggar stenhårt på att han är "Robinson-Micke". Simon, slutligen, är han som aldrig får till det. Han är blyg, lite tafatt, men framför allt har han totalt snöat in på romantiska filmer som "Pretty woman" och "Notting Hill" och vill att verkligheten ska motsvara Hollywoods drömvärld.

När han så möter en tjej som kunde vara som hämtad ur en sådan film, inleds en kärlekskarusell med många komiska förvecklingar.

Visst hade manuskriptet kunnat vässas lite grann. Men filmen är rolig, välspelad och gjord av några som uppenbarligen älskar film. Och Pontus Gårdinger, i en biroll, är bättre på att spela sig själv som programledare i "Expedition: Robinson", än vad han är på att vara sig själv i andra tv-program"

Dvd: Mycket! Bakom-film, bortklippta och misslyckade scener, kortfilmen som är förlaga, kommentatorspår av regissörerna och stjärnorna.

Jan-Olov Andersson