Kanske den sämsta filmen Gwyneth gjort

Det är dock inte Paltrows roll-tolkning det är fel på. Det är allt annat.

FILM

VIEW FROM THE TOP

Amerikansk komedi i regi av Bruno Barreto med Gwyneth Paltrow, Christina Applegate, Kelly Preston, Mike Myers, Candice Bergen m fl.

Foto: columbia
Först tittar du till höger, sen tittar du till vänster. Kommer det ingen bil kan du gå.

Idén: Donna Jensen ( Gwyneth Paltrow) är en white trash-tjej som drömmer om att komma bort. När hon bestämmer sig för att prova lyckan som flygvärdinna möter hon allt från slit på saggiga inrikesflyg till kaviar- och champagnelyxen bland förstaklassresenärerna till Paris. Och kärleken också, förstås.

Resultatet: En komedi man inte kan skratta åt ens om man verkligen, verkligen försöker.

Gwyneth Paltrow är en mycket begåvad skådespelerska som har gjort många filmer som har varit hästlängder bättre än "View from the top". Frågan är om hon någonsin har gjort någon som är sämre. Svaret är: Förmodligen inte.

Det är inte det att det är något fel på hennes rolltolkning.

Problemet är bara att ingenting är roligt. Inte storyn. Inte dialogen. Inte skådespelarna. Inte ens Mike Myers instruktör på flygvärdinneutbildningen, som ska föreställa crazy och helknäpp, är något annat än tröttsam. Vad gäller Christina Applegate, som vi senast såg i "Snygg, sexig och singel" och som nu spelar Gwyneths elaka kollega, så verkar hon ha bestämt sig för att gå från kalkonrulle till kalkonrulle. Och hon lär lyckas.

Sammanfattningsvis kan sägas att hade inte Gwyneth haft huvudrollen i "View from the top" så hade filmen kunnat se sig om i stjärnorna efter att få gå upp på bio.

Karolina Fjällborg