Lilla Jönssonligan laddar för nya hyss

Barnens kampanj gav utslag - på juldagen får den nya filmen premiär

1 av 2 | Foto: SUSANNE SANDSTRÖM
NYA SKÅDESPELARE Karaktärerna är de samma, men i nya filmen har Buster Söderström, Conrad Cronheim, Anton Pettersson och Maj Dosthe tagit över rollerna. På bilden syns även producenten Fredrik Holmström och regissören Christjan Wegner.
FILM

Den busiga trion från "Lilla Jönssonligan" är tillbaka.

I nya filmen blir de blåsta på ett skönt sommarlov och skickas i stället i väg på ett strängt kollo.

Inspelningarna inleddes i veckan och Sickan har som vanligt en plan.

För manus och regi av "Lilla Jönssonligan på kollo" står Christjan Wegner som regisserat och varit med och skrivit de två tidigare Lilla Jönssonligan-filmerna. Han var utsatt för en viss övertalningskampanj för att göra den nya filmen berättar producenten Fredrik Holmström.

Krävde ny film

- Barn som bodde i närheten av Christjan samlade ihop listor med namnunderskrifter och krävde att han skulle göra en ny film.

Filmen spelas in under sju veckor på Gotland. Karaktärerna, Sickan, Vanheden, Harry och Harrys ögonsten Doris, är de samma, men barnskådespelarna är nya. En av dem är 10-årige Conrad Cronheim som spelar Sickan. Hans kusin, Jonna Sohlmér, spelade Doris i de förra två filmerna.

- Men jag fick rollen via en vanlig audition. Det var mamma som såg annonsen i tidningen, då stod det inte vilken film det var.

Vill bli musiker

Han är inte helt säker på att han vill bli skådespelare i framtiden.

- Nja, det lutar nog mer åt musiker, jag spelar saxofon och sjunger. Jag spelar allt, men jazz, ragtime och swing är favoriterna.

De vuxna rollerna spelas av bland andra Loa Falkman och Cecilia Ljung.

Filmen beräknas ha premiär på juldagen.

Sofia Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM