Ny Harry Potter-film

Regissören till ”Fyra bröllop och en begravning” står bakom den fjärde filmen

FILM

Harry Potter och den flammande bägaren ska bli film.

Mike Newell är mannen som ska regissera Harry och hans trollkunniga vänner.

Foto: Peter Mountain
Daniel Radcliffe som Harry Potter.

Brittiska Mike Newell är känd bland annat för att ha regisserat den brittiska succékomedin ”Fyra bröllop och en begravning”.

Hans nya uppdrag blir att regissera filmatiseringen av JK Rowlings storsäljare ” Harry Potter och den flammande bägaren”. Det blir den fjärde filmen om den unge trollkarlen Harry.

Newell ”det perfekta valet”

– Eftersom publiken blivit mer bekant med både böckerna och filmerna har det blivit en större utmaning att fortsätta att utveckla varje karaktär och göra dem levande på film, säger Mike Newell till brittiska BBC.

Newell säger att han ser fram mot arbetet med filmen och producenten David Heyman säger att Newell är ”det perfekta valet”.

– Han har arbetat med barn, fått oss att skratta och sitta på helspänn. Han är fantastisk med skådespelarna och fyller sina karaktärer med stor mänsklighet, säger Heyman.

Förste britten

Mike Newell har också regisserat maffiafilmen ”Donnie Brasco” med Johnny Depp i huvudrollen. Nyligen har han avslutat filmen ”Mona Lisa Smile” med Julia Roberts.

De två första Potter-filmerna regisserades av den amerikanske filmmakaren Chris Columbus. Den tredje regisserades av mexikanen Alfonso Cuarón.

Malin Ekmark