Nu ska Lassgård erövra England

Här är första bilden ur Colin Nutleys nya film

1 av 3 | Foto: TONY NUTLEY
JOBBAR MED SINA IDOLER Rolf Lassgård och Peter Vaughan i Colin Nutleys kommande film "The queen of Shebas pearls". Det är första bilden ur filmen. Och Lassgård trivs utomlands. - Det är en kick att jobba med de brittiska skådisarna, säger han.
FILM

Se upp, världen - här kommer Rolf Lassgård.

Nu erövrar han ny mark i engelskspråkiga "The queen of Shebas pearls".

- Det är en kick att jobba med de brittiska skådisarna, säger han.

Här gör Rolf Lassgård filmdebut på engelska.

I dag kan Aftonbladet visa första bilden ur "The queen of Shebas pearls", Colin Nutleys första film i hemlandet England.

Rollen som anställd hos en begravningsentreprenör blir också Rolf Lassgårds första i en utländsk film. Från att ha varit en av Sveriges största skådespelare ska han nu lägga världen för sina fötter.

- Det är fantastiskt roligt, säger han. Även om språket skiljer oss skådespelare åt har vi funnit varandra fort, man jobbar ju ändå med samma instrument.

"Jag beundrar dem"

Här får Rolf Lassgård jobba med idoler som Peter Vaughan och Eileen Atkins.

- Det är en kick att se dem jobba. Jag har sett dem på film och beundrat dem och plötsligt ser man hur de gör på nära håll.

Inspelningen pågår nu som bäst i södra England. Förutom Rolf Lassgård medverkar också Helena Bergström i filmen. Och trots vissa kulturkrockar med det brittiska systemet känner Rolf Lassgård sig hemma.

"Det var pirrigt"

- Visst var det pirrigt att spela på engelska. Men då är det också en extra trygghet att jobba med Colin som jag känner väl. Colin har tagit med sitt arbetssätt. Hela inspelningen är besjälad av en storfamiljskänsla. Men de har nog mer regler än vad vi har.

Gillar utlandsjobb

Förutom den brittiska inspelningen är Rolf Lassgård också aktuell som alkoholiserad pappa i Reza Baghers nya film "Capricciosa" som har premiär på fredag.

- Det är ett privilegium att kunna varva så olika projekt, säger han.

Men suget efter fler utlandsprojekt finns där.

- Jag vill gärna jobba mer utomlands men det beror förstås på sammanhanget. Jag har aldrig jobbat aktivt för ett år i Hollywood.

Karin Lindstedt