"Jag ska vinna en Oscar"

Film- debuterande Linus Nilsson fick mersmak av att jobba med Bagher

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
GILLAR INTE CAPRICCIOSA Linus Nilsson spelar Henrik i familjefilmen "Capricciosa" av "Vingar av glas"-regissören Reza Bagher. Filmandet gav Linus Nilsson mersmak - och det är inte på pizzan med samma namn.
FILM

Han har huvudrollen i regissören Reza Baghers nya film och får spela mot Rolf Lassgård.

Filmdebutanten Linus Nilsson kunde inte ha fått en bättre start på karriären. Men ambitionerna är högre än så.

- Jag ska vinna en Oscar.

Reza Bagher, mannen bakom "Vingar av glas", är tillbaka med nya familjefilmen "Capricciosa" som bygger på Max Lundgrens bok "Dubbelspel". Handlingen kretsar kring en familj vars trygga vardag ersätts med kaos efter moderns bortgång. Pappan, Rolf Lassgård, söker tröst i flaskan och 17-åriga sonen Henrik, spelad av Linus Nilsson, kastas plötsligt in i en vuxenvärld där ansvar, svek och krossade drömmar är ofrånkomliga ingredienser.

För 18-årige nykomlingen Linus Nilsson var rollen som uppriven tonåring en utmaning.

Pratar bred skånska

- Jag har ju aldrig sysslat med skådespeleri innan. Och jag har ingen erfarenhet av stora familjekriser, så jag fick läsa och analysera berättelser om folk med sådana problem. Det hjälpte mig att hitta känslan, säger Linus Nilsson på bred skånska.

God hjälp fick han förstås också av Reza och inte att förglömma av veteranen Lassgård.

- Rolf har sådan effekt, han fick det att kännas verkligt samtidigt som han är väldigt skämtsam och lättade upp stämningen under inspelningarna.

Vill till Hollywood

"Capricciosa" har förvisso fått Linus Nilsson att tröttna på pizzan med samma namn men filmen har gett honom mersmak på en fortsatt skådespelarkarriär. Drömmen är att slå igenom i Hollywood och belönas med en guldskimrande statyett.

- Jag ska vinna en Oscar. Får man en sådan är man bland de bästa, säger Linus.

"Capricciosa" hade premiär i fredags.

Hanna Nilsson