– Jag kunde knappt gå

Johnny Depp om olyckan under "Pirat"- inspelningen - och längtan efter fler barn

1 av 2
"JAG VILL HA HUNDRA BARN" Johnny Depp har två barn men vill gärna ha fler. "Jag vill ha hundra barn. Men vi får se, det är ju Vanessa som har det jobbiga, jag behöver bara stå för den lätta biten", säger han.
FILM

PARIS

Piratlivet höll på att sluta i katastrof.

Stjärnan Johnny Depp skadades under inspelningen av storfilmen "Pirates of the Caribbean".

- Trots knäskadan hade jag faktiskt änglavakt, säger han.

Disneys nya storfilm "Pirates of the Caribbean" går just nu för fulla hus på biograferna.

Äventyrsfilmen är späckad av kända namn som Orlando Bloom, Geoffrey Rush och Keira Knightley och i huvudrollen som den vilde kaptenen Jack Sparrow ser vi Johnny Depp.

Besatt av pirater

- Jag var besatt av pirater som liten grabb så när den här chansen dök upp kunde jag inte tacka nej, säger han när Aftonbladet träffar honom i Paris.

Men det blev dock en betydligt mer farofylld inspelning än han hade kunnat föreställa sig. Vilda fäktningsscener ställde stora krav på skådespelarna och filmandet på skeppen ute till havs var riskabelt.

Föll handlöst

Under en av havsscenerna skadades Johnny Depp.

- En stor träbjälke smällde rätt in i mitt knä och jag föll handlöst. Jag hade så ont att jag inte fick fram ett ljud, jag låg bara och kved, säger han.

Olyckan inträffade då vinden friskade i och en tross som band ihop två skepp plötsligt spändes

så hårt att bjälken som låg där sköt i väg som en katapult.

- Jag kunde knappt gå på två veckor men lyckligtvis var knäskålen inte krossad. Jag hade faktiskt änglavakt. Bjälken hade lika gärna kunnat krossa mitt huvud, säger Johnny Depp.

I dag har han återhämtat sig.

I bomullsskjorta, halvlångt hår och pipskägg ler han ett guldkantat piratleende och berättar om livet med den franska sångerskan Vanessa Paradis och barnen Lily-Rose och Jack.

- Mitt liv började när jag fick barn, ingenting betydde något innan, säger han.

Älskar familjelivet

Nej, av den Johnny Depp som hängde med värstingbrudarna Winona Ryder och Kate Moss, slog sönder hotellrum och höll på att festa bort sitt liv finns inte mycket kvar. Nu är han stadgad familjefar på 40 år.

Hur känns det att ha fyllt 40?

- Jag försöker undvika speglar, säger Johnny Depp och skrattar. Nej, allvarligt talat tycker jag det känns bra. Jag har kommit upp till en ny nivå i livet. Det är bättre nu faktiskt. Jag älskar familjelivet.

Vill du ha fler barn?

- Jag vill ha hundra barn. Men vi får se, det är ju Vanessa som har det jobbiga, jag behöver bara stå för den lätta biten, säger han glatt.

Förutom "Pirates of the Caribbean" är Johnny Depp också aktuell i actionfilmen "Once upon a time in Mexico" mot Antonio Banderas och Salma Hayek i höst.

Här är några av Depps största filmroller

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM