Banalt, äckligt - och kul

FILM

American pie - the Wedding

Amerikansk komedi i regi av Jesse Dylan med bland andra Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott och Eugene Levy.

Foto: UIP
Den tredje "American pie"-filmen är minst lika smaklös som de andra, men man har bitvis ändå ganska roligt.

Efter alla sexuella fadäser i tonåren är det nu dags för gänget att växa upp. Jim ( Jason Biggs) och Michelle ( Alyson Hannigan) - som blev ett par i förra filmen - ska gifta sig och det gäller för Jim att impa på Michelles snobbiga föräldrar och ordna det perfekta bröllopet.

Problemet är bara att fadäsernas tid långt ifrån är förbi. Och Stifler ( Seann William Scott) är en värre pubertal snuskhummer än någonsin.

Här förefaller han faktiskt vara vad man inom psykologin kallar ett borderline fall. Alltså förflyter ingenting smärtfritt. Följer gör ett 97 minuter långt vältrande i smaklösheter som överträffar allt i de föregående två filmerna - intaget av kroppsvätskor inkluderat. Det handlar om könshår, sex med gamlingar, bajs och hundar i ballarna. Det är barnsligt, banalt och riktigt äckligt.

"American pie - the wedding" låter som en ren katastrof - men den tredje filmen om de snuskiga kidsen är faktiskt en positiv överraskning.

Den är bättre än del två och någonstans i all dålig smak finns en värme som gör det hela ganska gulligt. Och som vanligt är Eugene Levy alldeles underbar som Jims förstående pappa.

Är du nere med kiss- och bajshumor och vill få dig ett gott skratt, så välkommen till den här orgien i griseri.

Men kom ihåg att du har blivit varnad.

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM