"Det var pinsamt att visa rumpan"

Kritikerhyllade Lotta Östlin Stenshäll om den svåra sexscenen i "Tillfällig fru sökes"

1 av 2 | Foto: MARTIN LINDEBORG
ROMANTISK HJÄLTINNA I sin första stora filmroll fick Lotta Östlin Stenshäll spela hjältinna i en romantisk komedi. - Jag kunde inte se mig själv som hjältinna. Jag är liksom inte snygg på det där konventionella sättet, säger hon.
FILM

Drömrollen i "Tillfällig fru sökes" satte henne på ett hårt prov - att visa rumpan i vindrutan under sexscenen i en bil.

- Det var fruktansvärt, säger Lotta Östlin Stenshäll.

Rollen som Milla i "Tillfällig fru sökes" är Lotta Östlin Stenshäll stora genombrott på vita duken. Men hon är knappast någon nybörjare i skådespelarbranschen. Hon har jobbat med teater i över tio år, haft en roll i "Grabben i graven bredvid", turnerat med "Kabaré Kitty" tillsammans med Elisabeth Carlsson och i höst gör hon regidebut på Riksteatern med "Regnbågsrummet".

Ändå kom erbjudandet om filmrollen som en överraskning.

- Jag kunde inte se mig själv som hjältinna i en romantisk komedi. Jag är liksom inte snygg på det där konventionella sättet, säger Lotta Östlin Stenshäll.

Fast nog är hon en romantisk hjältinna alltid. Lotta Östlin Stenshäll hyllas av filmkritiker för sin insats. Själv har hon dock svårt att bedöma sin prestation i filmen.

- Det är ovant att se sig själv så stort. Allt jag kan se är att min näsa är så stor, säger hon och skrattar.

Sex med älskaren

Att stå framför kameran har ändå givit mersmak trots att alla scener inte var lika kul. Värst var den scen där hon har sex med sin älskare i framsätet på en bil - och tvingas visa rumpan i vindrutan.

- Det var fruktansvärt och oerhört oerotiskt. Det var pinsamt att behöva visa sina skinkor för hela teamet, säger Lotta Östlin Stenshäll.

Dessutom var det första gången hon och Lars Väringer, som spelar älskaren, träffades.

Tänkte på sin morfar

- Vi tog varandra i hand och sedan var det bara att sätta sig i bilen. Allt jag kunde tänka på var vad morfar skulle tycka.

I dag skrattar hon åt hela historien.

- Det här var ändå en viktig scen för filmen. Men jag skulle aldrig gå med på att visa mig helt naken.

Karin Lindstedt