”Wilma” utnyttjas i sexscen

Ebba Hultkvist berättar om den svåra rollen i nya filmen ”Detaljer”

1 av 6 | Foto: TRIANGELFILM
"JAG SÅG DET SOM EN UTMANING" I Kristian Petris nya film "Detaljer" spelar Ebba Hultkvist en tjej som blir sexuellt utnyttjad av en man spelad av Jonas Karlsson. - Det är verkligen en kontrast mot Wilma, säger Ebba.
FILM

Wilma i "Skärgårdsdoktorn" har vuxit upp. Ebba Hultkvist gör sin första sexscen i nya filmen "Detaljer".

- Jag såg det som en utmaning, säger hon.

Den 10 oktober har Kristian Petris nya film "Detaljer" premiär på bio. Den bygger på en pjäs av Lars Norén och i huvudrollerna syns Pernilla August, Michael Nyqvist, Rebecka Hemse och Jonas Karlsson. Men också Ebba Hultkvist, mest känd som Wilma i succéserien "Skärgårdsdoktorn", har en liten roll i filmen.

Känner Petri

- Jag provspelade och fick rollen. Men jag tror det hjälpte att Kristian Petri och jag kände varandra från inspelningen av "Skärgårdsdoktorn", säger hon. Det är alltid lättare att jobba med någon man känner.

I "Detaljer" spelar hon en ung tjej som utnyttjas sexuellt av en berusad Jonas Karlsson. I en scen sätter han på henne i ett kök.

- Det var ganska svårt och lite jobbigt. Det var rätt speciellt eftersom jag aldrig gjort något liknande förut.

Ebba Hultkvist var medveten om vad rollen gick ut på redan då hon sökte den och det avskräckte henne inte.

- Jag såg det som en utmaning. Jag tänkte att det var intressant att göra något som jag aldrig gjort tidigare, att komma ifrån mina tidigare roller lite. Det är verkligen en kontrast mot Wilma.

"Helt annan roll"

Men att alla som älskade "Skärgårdsdoktorn" kommer att chockas över att se Ebba Hultkvist i en sexscen tror hon inte.

- Nej, jag vet inte. Men förhoppningsvis är det ingen som ser det som att det är Wilma i "Skärgårdsdoktorn" som är med här. Det är ju en helt annan roll, säger hon.

I våras gick Ebba Hultkvist ut gymnasiet och häromdagen fyllde hon 20 år. Just nu planerar hon som bäst inför framtiden.

- Det är jätteroligt att göra film men jag vet inte om jag kommer satsa på skådespelaryrket. Jag vill plugga och resa, sedan får vi se, säger Ebba Hultkvist.

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM