De är älskande - i ny storfilm

Mikael Persbrandt: Det är bara fördelar att jobba ihop med Maria

1 av 2 | Foto: ROGER LUNDSTEN
VILL SPELA IN IHOP Det skvallras om att Maria Bonnevie och Mikael Persbrandt inte längre är ett par privat. Själva vill de inte kommentera spekulationerna. Men de ser fram emot att jobba ihop. "Vare sig det är slut eller man är ihop så är det en större utmaning att jobba med någon man känner för man kan direkt se om den andre drar en rövare", säger Mikael Persbrandt.
FILM

Det skvallras om att de inte längre är ett par på riktigt.

Men i nya filmen "Dag och natt" spelar Mikael Persbrandt och Maria Bonnevie älskande.

- Det är bara fördelar med att jobba ihop, säger Mikael Persbrandt.

Höstens mest stjärnspäckade filminspelning är "Dag och natt". Här möts hela den svenska skådespelareliten och filmen är specialskriven av danske regissören Simon Staho.

Historien utspelar sig på mardrömsdagen den 11 september och i centrum står Mikael Persbrandts rollfigur Thomas.

- Jag är jätteglad och livrädd. Det här blir verkligen en risky business fast oerhört spännande, säger Mikael Persbrandt.

Spelar älskarinna

Under sina sista timmar i livet konfronteras Thomas med frun Anna ( Lena Endre), systern Eva ( Pernilla August), sin mamma ( Marie Göranzon) och horan i Tuva Novotnys gestalt. Dessutom gör han upp med sin passionerade

älskarinna som spelas av Maria Bonnevie.

Persbrandt och Maria Bonnevie var i många år ett par men de senaste månaderna har det spekulerats i skvallerpressen om att relationen är över.

- Inga kommentarer, säger Mikael Persbrandt.

- Jag pratar helst inte om det, det är privat, säger Maria Bonnevie.

Men båda påpekar att de ser fram emot samarbetet. Paret har tidigare spelat in filmerna "Øyenstikker" och "Tre solar" ihop.

- Det är fantastiskt kul att jobba med Maria. Vare sig det är slut eller man är ihop så är det en större utmaning att jobba med någon man känner för man kan direkt se om den andre drar en rövare. Det är bara fördelar med att jobba med någon man känner så väl, säger Mikael Persbrandt.

Ska filma med Flinck

Förutom "Dag och natt" är han också aktuell med Peter Birros nyskrivna "Arbetarklassens sista hjältar" på Elverket med premiär i februari.

Mikael Persbrandt

ska också spela in "Den starkare" av Strindberg för SVT tillsammans med Thorsten Flinck i december.

- Jag vill alltid jobba med Thorsten. Det gäller bara att hitta arbetsro och att vi är någorlunda på samma planet båda två, säger Persbrandt.

Karin Lindstedt