Skoj för både ung och gammal

till Looney tunes back in action

FILM
Foto: Sandrews
- Halloj!

Kaninen Snurre Sprätt är Warner Bros tecknade stjärna. När filmdirektören och komedikonässören Kate ( Jenna Elfman) kommer till filmbolaget sparkar hon hans impopulära kollega - ankan Daffy. Daffy tar sin tillflykt hem till den misslyckade säkerhetsvakten/

stuntmannen Dj Drake ( Brendan Fraiser), men innan någon vet ordet av har de alla fyra fått ett uppdrag: Att rädda världen från galningen Mr Chairman ( Steve Martin).

"Looney tunes back in action" är - om man bortser från att den är riktigt dåligt dubbad - en inte alls tokig familjefilm. Ungarna har en massa tecknade figurer att titta på och för gamlingarna finns en hel del roliga referenser till andra filmer. Och Brendan Fraser är i sitt rätta element. Han är ju bäst på att spela lite clownig och sällan har någon motskådis matchat honom så bra som de här tecknade pajsarna gör.

Tyvärr blir slutspurten utdragen och överdriven - men det är å andra sidan nästan mer regel än undantag i filmer där världen ska räddas. Något som däremot är irriterande på riktigt är att Jenna Elfman hela tiden springer omkring i minikjol eller rosa fodralklänning med tuttarna upptryckta till hakan. Det fyller noll funktion i den här filmen, förutom att ge ungarna uppfuckade könsbilder från start.

Karolina Fjällborg