Väldigt franskt

FILM
Foto: TRIANGELFILM
Skål!

Engelska författaren Sarah ( Charlotte Rampling) kommer till ett fint lantställe i Frankrike. Hon ska koppla av och lösa skrivkrampen, men hennes arbetsro störs av en ung kvinna ( Ludivine Sagnier) som också ska bo i huset.

Den unga fransyskan badar naken och tar hem olika män varje kväll. Älskar högljutt och ogenerat och utmanar det hon tycker är prydheten hos den medelålders författaren.

Författaren skriver deckare. Snart börjar händelserna omkring henne ta formen av en thriller. Det är inte bara spänningen mellan de två kvinnorna som blir mer laddad, det dyker också upp en sorts mordgåta i intrigen.

Vi följer Sarah när hon spionerar nyfiket på den yngre kvinnan. Samtidigt växer hennes nya roman fram, och det som händer omkring henne tar plats i boken.

Filmen döljer ett mysterium, och den håller åskådarens nyfikenhet vid liv. Osäker på vad som är gåtan och varifrån lösningen ska komma. Regissören François Ozon ("8 kvinnor" och "Under sanden") gillar att luras och "Swimming pool" sätter igång tankar.

Den har också minnesvärda bilder, och en ovanlig nakenhet. Sex och intellekt, kropp och själ i en förening som gör det i högsta grad till en mycket fransk film.

Swimming pool

Jens Peterson