Hon gifte sig – två gånger på en vecka

Helena af Sandeberg: Det var rätt förvirrande

Foto: Björn LindahL
OVAN ROLL I LEMHAGENS NYA FILM Helena af Sandeberg fick chans att öva inför sitt riktiga bröllop tack vare rollen i ”Tur och retur” där hon gifter sig med Torkel Petersson.
FILM

Först gifte hon sig med Torkel Petersson en hel vecka.

Sedan vigdes hon med sin man Alexander på lördagen.

- Det var rätt förvirrande, säger Helena af Sandeberg.

Torkel Petersson, Amanda Devin, Julia Ragnarsson och Helena af Sandberg är med i Ella Lemhagens nya film, "Tur och retur".

Vi har sett henne i ”Heja Björn”, ”Tomten är far till alla barnen” och ”Virus i paradiset”. Nu dyker Helena af Sandeberg upp som den kitschiga morsan Kicki i Ella Lemhagens nya film ”Tur och retur” där hon spelar mot bland andra Torkel Petersson.

Liknande situation

- Det var roligt att få göra en vuxen mamma. Jag har ju mest fått spela unga, lite knäppa tjejer tidigare, säger hon.

Under inspelningen flätades Helenas eget liv ihop med Kickis. De gifte sig nämligen samma vecka.

Först fick Helena af Sandeberg öva bröllop mot Torkel Petersson under inspelningen i somras. Och på lördagen samma vecka åkte hon till Värmland och gifte sig på riktigt med norrmannen Alexander Mörk-Eidem.

- Det var rätt förvirrande måste jag säga. Inget ont om Torkel men det kändes alldeles speciellt när det verkligen var på riktigt, säger hon.

Träffades i jobbet

Paret träffades då Helena af Sandeberg medverkade i Alexander Mörk-Eidems uppsättning av ”En midsommarnattsdröm” i Norge år 2000. Nu bor paret i en gemensam lägenhet i centrala Stockholm.

Rollen som mamma i ”Tur & retur” har också bidragit till att Helena af Sandeberg börjat tänka mer på att skaffa egna barn.

- Jag vill gärna ha barn. Det finns redan i tankarna även om vi inte har några bestämda planer. Det är väl rätt naturligt när man kommer upp i den här åldern.

- Fast jag har ingen aning om hur jag skulle vara som mamma. Det är jättesvårt att veta. Men jag skulle nog vara bra på att ge kärlek även om jag är ganska virrig och har hett temperament.

Svår förlust

Helena af Sandebergs egen mamma dog efter en lång tids sjukdom då Helena var i tonåren. Den händelsen har påverkat henne mycket och präglat hela hennes liv.

- Det påverkade mig under en lång tid och har gjort mig till den jag är. Kanske har jag blivit lite skraj på grund av det, säger hon.

Karin Lindstedt