Pojke förvandlas till björn i ny Disney-film

Tecknade Björnbröder

FILM

Björnbröder

Amerikansk tecknad barnfilm i regi av Aaron Blaise och Bob Walker, dubbad till svenska av Björn Bengtsson, Robin Bivefors m fl.

Foto: buena vista

Disneys senaste traditionellt tecknade barnfilm blir också den sista från bolagets nyligen nedlagda studio i Florida. I fortsättningen ska man enbart satsa på tredimensionell datoranimation.

Historien utspelas i norra Nordamerika för ungefär 10 000 år sedan, i slutet av istiden. Genom trolldom förvandlas en eskimåpojke till en björn. Han jagas sedan genom hela filmen av sin människobror, som inte vet sanningen.

Hyfsat spännande och kanske lite otäckt för mind re barn, men för det mesta är det rätt gulligt och för en vuxen publik väldigt förutsägbart.

Animationen är dock ganska platt, även Disneys Florida-studio har gjort betydligt mer fantasifulla filmer, som ”Mulan” och ”Lilo & Stitch”.

Till det positiva hör en positiv sensmoral och några med jämna mellanrum återkommande komiska inslag med två knäppa älgar, som ”Hipp Hipp!”-duon Anders Janson och Johan Wester skickligt har lånat ut sina röster till.

Vad man tycker om Phil Collins sånger är en smaksak. Melodierna har en förmåga att fastna i huvudet och Björn Skifs och Gladys del Pilar sjunger dem väldigt bra.

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM