”Jag är livrädd för att dö”

Jack Nicholson i exklusiv intervju om singellivet, sexscenerna i nya filmen och sin längtan efter kärlek

Foto: GETTY
Trots att Jack Nicholson fyller 67 år i april är han fortfarande en av världens mest karismatiska skådespelare - och en stor sexsymbol. Aftonbladets Karin Lindstedt fick intervjua stjärnan under den pågående filmfestivalen i Berlin, där han är för att prata om sin nya film "Galen i kärlek". Men någon romans med sin motspelerska Diane Keaton är det inte tal om. "Jag älskar henne, men vi är bara vänner", berättar han.
FILM

BERLIN

De vilda åren är förbi.

Kvinnotjusaren Jack Nicholson, 66, har blivit hemkär och drömmer om äkta kärlek.

- Jag hoppas jag får bli förälskad igen, fast jag är inte så optimistisk, säger han.

Jack Nicholson släntrar in i sviten på lyxhotellet Four Season Hotel i Berlin med en cigarett i mungipan. Han nynnar lite och slänger nonchalant en komplimang över axeln till journalisterna i det andra rummet:

- Kom ihåg tjejer, ni ser bra ut!

Trots att vikarna vid hårfästet blivit djupare, kroppen lite tyngre och klädstilen gubbigare har han fortfarande kvar det där som gjort honom till en av världens största skådespelare - och sexsymboler.

Aktuell i ny film

- Jag älskar att vara stjärna och sexsymbol, säger han med ett varggrin. Jag har alltid älskat det. Det var det jag var ute efter en gång i tiden då jag började i det här yrket. Fast det är klart att det handlar mer om att få chans att jobba med det man vill än att hoppas på att man ska bli kvinnors våta dröm.

Jack Nicholson är i Berlin för att lansera nya filmen ”Galen i kärlek”. En romantisk komedi om en kvinnotjusare som möter kärleken på ålderns höst.

Det ryktas om att du och Diane Keaton blev kära under inspelningen. Stämmer det?

- Haha, jag kan gå med på allt som är bra för affärerna. Det kanske är bra för filmen om folk tror att vi är ihop. Jag älskar Diane, hon är en underbar person men vi är faktiskt inget annat än vänner.

”En tafatt romans”

Sexscenerna, är du bekväm med dem?

- Nej. före en sådan scen går jag och grämer mig jättemycket och tycker det är jobbigt men sedan gör man det bara. Ofta är det inte så farligt som man trodde.

Största utmaningen med din rollkaraktär Harry?

- Enkelheten. Jag har alltid spelat mördare, monster eller jubelidioter och det var rätt befriande att få göra den här ganska tafatta romansen med Diane Keaton. Sedan är han förstås en kvinnokarl också men det är en annan sida av saken.

Du har själv haft den stämpeln. Har du lämnat de vilda åren bakom dig?

- Det har jag nog. Jag gillar inte att gå ut längre. Nu lever jag för mig själv och tar det ganska lugnt. Men vad sjutton, jag är ju inte 17 längre.

Vad tycker du om att vara singel?

- Jag trivs bra med mitt liv, jag är väldigt privilegierad men det är klart att jag kan känna mig ensam ibland.

Hoppas på kärleken

Tror du att du kommer bli förälskad igen?

- Jag hoppas verkligen det, du. Jag drömmer om det. Men om jag ska vara helt ärlig så är jag inte alltför optimistisk.

Du är i bra form för din ålder, hur håller du dig ung?

- Ett vitalt sexliv är det bästa för en god hälsa. Det är bästa botemedlet mot stress.

Viagra?

- Jag gör inte reklam för olika läkemedel.

Rädd för att bli sjuk

Du fyller 67 i april. Vad tycker du om att bli äldre?

- Det som stör mig är de fysiska begränsningarna, kroppen fungerar inte lika bra längre men annars är allt precis som förut.

Är du rädd för döden?

- Skojar du? Jag har alltid varit livrädd för döden och oroat mig för att bli sjuk. Det där är inget som kommer med åldern för min del, så har det alltid varit.

”Galen i kärlek” har premiär på svenska biografer den 13 februari.

Karin Lindstedt