Som ett stort chokladhjärta

Jack Nicholson och Diane Keaton i bjuder på fin romkom med charm i ”Galen i kärlek”

Foto: sandrews
Harry och Erica blir galna av kärlek lagom till Alla hjärtans dag.
FILM

Skivbolagsmiljonären Harry ( Jack Nicholson, 66) är bara tillsammans med kvinnor hälften så gamla som han själv. Som sexiga 30-nånting Marin ( Amanda Peet).

Därför blir det en överraskning för Harry när han träffar flickvännens mamma Erica ( Diane Keaton, 58). Efter den obligatoriska inledande fientligheten upptäcker de båda jämngamla att de har mycket gemensamt. Det börjar likna kärlek, banne mej. En chock för Harry. Inte för oss som ser på.

”Galen i kärlek” är en romantisk komedi som inte överraskar. Jo, det finns fyndiga repliker och roliga scener. Jo, man får se huvudpersonerna mer oklädda än vad man någonsin önskat.

Men i stort följer det här mallarna för romkom, om än med charm.

Jack Nicholson och Diane Keaton är väldigt bra på att spela vad som liknar deras riktiga filmstjärnepersonligheter. Det är lätt att tro på henne som framgångsrik författare med lyxigt strandhus och honom som ökänd kvinnojägare. När Nicholson försöker ha sex och akut skickas till sjukhus i filmens inledning är det läkaren Keanu Reeves som tar hand om honom.

En sagolikt duktig, trevlig och vänlig singel som börjar uppvakta Keaton.

Nancy Meyers gjorde ”Vad kvinnor vill ha”, en underhållande kärleksfilm i samma ton.

Det blir aldrig tråkigt, och det är kul med en film som vågar låta något äldre huvudpersoner ha ett spännande kärleksliv.

Lika sött och förväntat som ett stort chokladhjärta på alla hjärtans dag.

Galen i kärlek

Jens Peterson