- Mina barn skulle gilla mig som Bond

Jude Law - läsarnas favorit som nye 007

1 av 2 | Foto: REUTERS
SMICKRAD ÖVER RESULTATET Jude Law har spelat i allt från thriller till dramer. Men om nätläsarna får välja får vi se honom axla Pierce Brosnans roll som Agent 007 - med rätt att döda. "Wow, det var inte illa", säger han när Aftonbladets Karin Lindstedt ger honom beskedet på filmfestivalen i Berlin.
FILM

BERLIN

Han är nye James Bond - om Aftonbladets läsare får välja.

Jude Law är storfavoriten att ta över rollen som Agent 007.

- Mina barn skulle älska det, säger han själv.

Snart är han aktuell på bio i "Åter till Cold Mountain" mot Nicole Kidman och Renée Zellweger. Men Aftonbladets läsare vill allra helst se Jude Law i en annan roll - som James Bond.

I en unik undersökning på aftonbladet.se vill nästan var femte av de 48 420 röstande se 31-åringen som Agent 007 efter Pierce Brosnan. Det betyder att han leder omröstningen bland de som seriöst diskuteras som Brosnans efterträdare.

När Aftonbladet träffar Jude Law i Berlin blir han smickrad över resultatet.

- Wow, det var inte illa. Fast jag får väl vänta på ett erbjudande först innan jag tackar ja, säger han.

"Fundera på det"

Klart är att han noga skulle överväga jobbet som James Bond.

- Ja, mina barn skulle ju älska om jag spelade honom. Själv har jag alltid känt, när jag var yngre i alla fall, att jag inte vill göra roller som är för starka varumärken och som det är en stor industri kring. Men nu har jag ju blivit äldre så jag skulle definitivt fundera på det.

Jude Law dök upp på blixtvisit i Berlin i går för att lansera nya filmen "Åter till Cold Mountain". En inte helt lätt uppgift eftersom inspelningen kantades av romansrykten mellan honom och Nicole Kidman. Strax efter att filmen var klar bekräftade han också att hans drygt nioåriga förhållande med Sadie Frost var över.

"Ärlig mot mig själv"

- Inspelningen ledde till att jag ifrågasatte min moral en hel del och vågade vara ärlig mot mig själv på ett helt nytt sätt vilket också bidrog till att jag blev ärligare mot dem som står mig nära, säger han.

Är du en kvinnotjusare?

- Nej, det tror jag inte, jag kan nog vara lite blyg. Jag tycker det är mycket lättare att få ett manus i mina händer där det står vad jag ska säga än att uttrycka mina känslor på egen hand, säger Jude Law.

"Åter till Cold Mountain" får svensk premiär den 20 februari.

Fotnot: Jude Law är den skådespelare som ligger bäst till i omröstningen på aftonbladet.se. Sångaren Robbie Williams som leder omröstningen har inte varit med i de senaste spekulationerna om vem som ska ta över rollen som Bond

Karin Lindstedt