Affleck – en kass skådis i en medioker film

John Woo gör trist action i ”Paycheck”

Foto: paramount
Vi hoppas att det är ett avskedsbrev du håller i handen, Ben.
FILM

Kan ingen sätta en varningstriangel på Ben Affleck? "Stopp! Filmfarligt avfall!" Det skulle kunna rädda mången Hollywood-regissör från att ta denne skådespelarkatastrof med ombord.

Jepp, jag skräder inte orden. Men nu får det banne mig vara nog. Skrota Ben - fram med nya förmågor! För i "Paycheck" har han än en gång bevisat att han är en kass skådis. Han var inte trovärdig som Daredevil eller som flygkapten i "Pearl Harbor" och han är verkligen inte trovärdig som actionhjälten i "Paycheck".

"Paycheck" är en medioker actionhistoria om ett datasnille som hyrs in för att utveckla en maskin som ser in i framtiden. När projektet är färdigt raderas hans minne och plötsligt måste han lägga pussel med sitt liv för att undkomma några hänsynslösa mördare.

Regissören John Woo som gjorde den smarta och smått klassiska actionfilmen "Face/Off" för några år sedan är här ute på riktigt hal is. Historien är tunn, dialogen platt och Ben Affleck i huvudrollen stjälper hela projektet.

Det hjälper inte att Uma Thurman är en snygg och kaxig hjältinna eller att supercoole Paul Giamatti från "American splendor" gör en schyst biroll. Inte ens den hyfsade mc-biljakten eller den fiffigt gjorda slutuppgörelsen får filmen på rätt köl.

Nej, Ben - du förstör!

Paycheck

Karin Lindstedt