Frida är Sundvalls nya stjärna på film

Mannen bakom "Grabben i graven bredvid" satsar på romantisk komedi - igen

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
BÖRJAR SPELAS IN I APRIL Frida Hallgren blir stjärnan i Kjell Sundvalls nya romantiska komedi. "Hon var outstanding bland de skådespelare vi testade", säger regissören.
FILM

Först gjorde han Elisabeth Carlsson till stjärna - nu är det Frida Hallgrens tur. Hon spelar huvudrollen i Kjell Sundvalls nya film "Vinnare eller förlorare".

- Jag gillar att jobba med relativt okända ansikten, säger Kjell Sundvall.

I "Grabben i graven bredvid" satsade regissören Kjell Sundvall på okända Elisabeth Carlsson i huvudrollen. Det visade sig vara ett smart drag. Filmen blev en megasuccé och idag har hela 975 230 svenskar sett filmen.

Favorit i repris

Nu är det dags för en favorit i repris. I sitt nya relationsdrama "Vinnare eller förlorare" ska han göra Frida Hallgren till nästa stjärna.

- Jag gillar att ge lite oprövade kort chansen. Det är inte alltid en film tjänar på att ha superkända skådespelare i rollerna, säger Kjell Sundvall.

Ingen debutant

Nu är Frida Hallgren knappast någon debutant. Förutom tunga teaterroller har hon spelat huvudrollen i Ella Lemhagens "Om inte" och medverkat i tv-serien "Stackars Tom". Till hösten dyker hon också upp i Kaj Pollaks film "Så som i himmelen".

- Hon var outstanding bland de skådespelare vi testade, säger Kjell Sundvall.

Inspelningen av "Vinnare eller förlorare" drar igång i Stockholm den 19 april. Filmens producent Peter Possne beskriver den som en varm och gripande relationshistoria med underfundig humor.

- Jag är jätteladdad. Det här är en oerhört spännande och charmig historia, säger Kjell Sundvall.

"Vardagsdrama"

För manus står, precis som till "Grabben i graven bredvid", Sara Heldt. Men det blir ingen "Grabben" 2".

- Nej, absolut inte. Enda likheten är att det är samma manusförfattare och regissör, det här är mer ett vardagsdrama, säger Kjell Sundvall.

"Komplicerad"

"Vinnare eller förlorare" handlar om en ensamstående pappa som spelas av Daniel Gustafsson. Han möter singeltjejen Helena (Frida Hallgren) och plötsligt får livet en ny riktning.

- Men det är inte helt enkelt, det är en mycket komplicerad kärlekshistoria, säger Kjell Sundvall hemlighetsfullt.

Filmen får premiär vintern 2004/ 2005.

Karin Lindstedt