En becksvart komedi med irländsk accent

”Intermission” är ruskigt roligt, bitvis våldsamt och otäckt och bitvis tragiskt

FILM

Det handlar om brunsås i kaffet, jakten på kärlek, rån, kvinnliga mustascher och polisbrutalitet. Bland annat. Platsen är Dublin och mer eller mindre hela stan är med i filmen, som är gjord i samma anda som "Amores perros", "Short cuts" och "Magnolia" - så att flera olika människors öden berättas parallellt för att sedan knytas samman här och där.

"Intermission" är en becksvart komedi med grov irländsk accent. Bitvis är det ruskigt roligt, bitvis våldsamt och otäckt och bitvis tragiskt. Men det är hela tiden mycket bra och Crowley slår aldrig av på takten.

Hollywoods guldgosse Colin Farrell spelar en hjärtlös ligist och det gör han så trovärdigt att man blir arg på honom på riktigt. Ändå sticker inte hans skådespelarinsatser ut något särskilt, då hela "Intermissions" ensemb le imponerar stort. Cillian Murphy spelar ångerfull ung man som har gjort misstaget att dumpa sin tjej, Shirley Henderson gör en ung kvinna som har blivit sviken av sin kärlek och numera odlar mustasch och är allmänt arg, och Colm Meaney är snuten som tycker att han själv är hur grym som helst. De och en massa andra intressanta karaktärer gör "Intermission" till en film som man skrattar åt - även om skrattet fastnar i halsen ganska ofta.

Intermission

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM