Riktiga män kör båge!

”Torque” engagerar inte – men är underhållande

FILM
Örn örn öööööörn örn örn.

Det dryper av testosteron om denna action på två hjul. Snabbt får vi nämligen lära oss att riktiga karlar kör mc, bara töntar sätter sig bakom en ratt.

"Torque - på högst växel" handlar om Ford, en snubbe som flytt mc-Vilda Västern i Kalifornien då han blivit misstänkt för ett knarkbrott. Men Ford återvänder för att rentvå sitt namn och vinna tillbaka sin kärlek samtidigt som han hamnar mitt i ett blodigt gängbråk.

Regissören Joseph Kahn har ett förflutet som musikvideoskapare och "Torque" är hans kliv in i långfilmsvärlden. Hans bakgrund märks, milt sagt. Till en början är "Torque" mest en en absurd blandning av rakvattensreklam och porriga musik videor. Mycket motljus, nakna rumpor, hårdkokta snubbar och tjejer som slickar sig kring munnen blir det.

Men det tar sig faktiskt. Den banala historien kryddas med fräcka action scener och häftiga data-animationer. En mc-jakt på ett tågtak hör till de mäktigaste inslagen. Skådisarna lyckas också med balansakten att göra sina stereo typa karaktärer med viss humor och självdistans och ser ut att njuta av leken.

"Torque" är knappast en film som engagerar eller berör - men grymt underhållen blir man och det är ju fint så.

Torque - på högsta växel

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM