Hollywood-regissör gör svensk film

Marie Richardson aktuell för den nya kärlekskomedin

1 av 3 | Foto: SARA RINGSTRÖM
FILMTEAMET VILL HA HENNE Förutom Marie Richardson nämns bland andra Björn Kjellman, Felix Herngren och Mikael Persbrandt som aktuella för storfilmen "Vision of Love".
FILM

Nu ska hela världen skratta - åt svenskar.

Hollywood är på jakt efter våra största filmstjärnor till den skruvade komedin ”Vision of Love” som ska spelas in i Sverige.

Och Marie Richardson är högintressant för huvudrollen.

Filmproducenten och regissören Charles B Wessler är mannen bakom bröderna Farrellys fullständigt galna komedier ”Dum & dummare”, ”Den där Mary”, ”Mina jag och Irene”, ”Min stora kärlek” och bioaktuella ”Fäst vid dig”.

Hans filmer har spelat in över 16 miljarder kronor - och nu riktar han blicken mot Sverige.

Förhandlingar

I morgon kommer Hollywood-producenten till Stockholm för att förhandla med finansiärer till sitt nya filmprojekt - komedin ”Vision of love”.

- Han letar efter de bästa skådespelare det här landet kan uppbringa. Filmen ska spelas in i Sverige nästa sommar med enbart svenska skådespelare som ska prata engelska, säger William Moberg-Faulds, som är nära vän till Charles B Wessler och har manusrättigheterna.

Låter det skruvat?

Kanske, men normalt för en man som fått Jim Carrey att spela schizofren far till tre svarta mattegenier och sprejat Cameron Diaz frisyr med sädesvätska.

”Vision of love” handlar om en pojke som kan se in i framtiden när han rör vid sin pappa. Pojkens halvgalna familj utnyttjar läget stenhårt och släpar med pojken på travbanor och spelställen. Men pappan dör och pojken mister sin kraft - tills han som vuxen träffar en kvinna som ger honom förmågan tillbaka. Men hon är en riktig bitch som är minst sagt svåråtkomlig. Trots det utvecklar paret ändå en kärleksrelation.

Visas världen över

Enligt Aftonbladets källor talar filmteamet om Marie Richardson i den kvinnliga huvudrollen. Björn Kjellman och Felix Herngren är två kandidater till huvudrollen, men det är sannolikt att Mikael Persbrandt, Peter Stormare och Stellan Skarsgård kan vänta sig förfrågningar.

Budgeten ligger på 35-40 miljoner kronor och filmen är tänkt att visas över hela världen. Bolaget Universal avser att ditribuera ”Vision of love” i Sverige, uppger Aftonbladets källor.

Dan Panas