Åkerlund spelar in film med Madonna

Men först ska han regissera Winona Ryders nya film i Sverige

1 av 2 | Foto: AP
De senaste åren har Madonna skrivit två barnböcker.
FILM

Jonas Åkerlund ska göra en närgången dokumentärfilm om Madonnas liv, skriver Metro.

Men först ska den svenska regissören spela in en långfilm i Sverige - med Winona Ryder i huvudrollen.

Jonas Åkerlund är het.

Så het att Madonna planerar att anlita honom - ännu en gång.

Enligt tidningen Metro har Åkerlund, som redan gjort tre musikvideos till Madonna, nu även fått förtroendet att regissera en dokumentärfilm om hennes privatliv. En uppföljare till den mycket uppmärksammade och närgångna "In bed with Madonna" som spelades in för 13 år sedan av den då okända filmaren Alek Keshishian.

Det har länge ryktats att Madonna är sugen på att släppa in världen i sitt privatliv ännu en gång och enligt Metro är det Åkerlund som ska hålla i trådarna. Åkerlund själv vill dock inte bekräfta och projektet är ännu hemligt.

Klart är dock att Åkerlund ska spela in en långfilm - "Oskur Fishman" - som beskrivs som en nutida surrealistisk saga. Winona Ryder och Ben Kingsley är de stora affischnamnen och enligt den amerikanska branschtidningen Variety är inspelningarna planerade att starta i Sverige redan i sommar. Även filmsajten imdb.com bekräftar filmplanerna.

Stal på varuhus

Winona Ryder, som florerat i media under det senaste året då hon fälldes för grov stöld på ett varuhus, spelade nyligen i filmen "Hjärtat är bedrägligast av allt". Ben Kingsley hyllades senast för sin huvudroll i filmen "Ett hus av sand och dimma" som har premiär i Sverige i höst.

Linda Hjertén